01-02-2016  - MCH Presse

Art Herning: Fremgang og købelyst

Art Herning: Fremgang og købelyst

Foto: Tony Brøchner

Kunstelsker Finn Poulsens utvetydige købsopfordringer i åbningstalen blev hørt og efterlevet. Markant besøgsfremgang og stor købelyst glæder både arrangør og udstillere efter Art Herning i MCH Herning Kongrescenter.

Den 19. udgave af Art Herning sluttede søndag med et stort tilfreds smil hos gallerierne. Hele weekenden har 9.476 besøgende skabt stor travlhed hos udstillerne. Kunst er blevet båret ud til bilerne, og mange er taget hjem med en aftale om en videre dialog. 

Besøgsfremgangen har været markant i både kvantitet og kvalitet, og kombineret med stigende købsinteresse har optimismen og glæden kunnet mærkes på årets Art Herning. Formand for Dansk Galleri Sammenslutning Gitte Johannesen, Galleri Specta, glæder sig som både arrangør og udstiller:

- Finn Poulsens fantastiske åbningstale signalerede fra start, at det ville blive en god weekend. Årets publikum har været det mest købestærke og -villige nogensinde, siger formanden Gitte Johannesen og glæder sig over stemningen på Art Herning.  

- Specielt er vi meget glade for, at Art Herning nu også tiltrækker de købestærke fonde og museer. Fem jyske kunstmuseumsdirektører og Statens Kunstfond samt Ny Carlsbergfondet har besøgt og købt ind hos gallerier på Art Herning. Vi glæder os over fremgangen, der lover godt for fremtiden. 

Udstillerne delte formandens glæde over årets Art Herning:

- Det er for os den bedste Art Herning nogensinde. Vi har haft det bedste salg, og specielt er vi glade for, at vi har fået solgt værker af alle vores kunstnere, siger Bo Bjerregaard fra det københavnske Galleri Bo Bjerregaard

- Ud over salg, så er Art Herning vores vigtigste vindue for at have kontakt til vores jyske kunder, og vi har været i dialog med rigtig mange både nye og gamle kunder. Vi glæder os bare til 2017!

Også fra det århusianske Charlotte Fogh Gallery lyder glæde over kvaliteten i de besøgende:

- Der har været et stort, kunstkyndigt og købestærkt publikum, og der har været oprigtig interesse for vores værker, og så har vi solgt rigtig godt. Specielt er vi stolte af salg til Statens Kunstfond, som er et kvalitetsstempel til vores galleri, slutter Charlotte Fogh.

Den 20. udgave af Art Herning til næste år markerer et dobbeltjubilæum, da arrangøren Dansk Galleri Sammenslutning samtidig fejrer 50 års jubilæum. 

Art Herning 2017 afholdes 27.- 29. januar i MCH Herning Kongrescenter.

Se billeder fra messen