06-05-2022  - MCH Presse

Art Herning har åbnet dørene til 5.000 kvadratmeter kunst

Art Herning har åbnet dørene til 5.000 kvadratmeter kunst

Borgmester i Herning Kommune Dorte West betragtede sammen med administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen nøje kunstværkerne ved den 24. udgave af Art Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Kunstinteresserede fra nær og fjern var fredag samlet i MCH Messecenter Herning til åbningen af den traditionsrige kunstmesse Art Herning, der efter to coronaudsættelser er tilbage ved fuld styrke. 44 gallerier fra hele landet fremviser weekenden igennem værker fra over 250 kunstnere.

5.000 kvadratmeter fyldt til randen med alt fra malerier og litografier til skulpturer og statuer. Det er, hvad Art Herning denne fredag har åbnet dørene til i MCH Messecenter Herning. 44 gallerister fylder weekenden igennem vægge, opsatser og montrer med kunstværker fra flere end 250 kunstnere; nationale såvel som internationale, kendte såvel som upcoming.

Siden 1998 har Art Herning samlet tusindvis af kunstinteresserede til en årlig weekend med udstilling, foredrag og omvisning, og efter to år med coronaudsættelser er den traditionsrige messe omsider tilbage – denne gang på nye datoer og i nye omgivelser. Og med ord om netop tradition og fornyelse bød administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen fredag eftermiddag velkommen til fernisering på den 24. udgave.

- Åbningen i dag er helt særlig for os, fordi vi kan se tilbage på to af de sværeste år i virksomhedens historie. Derfor vil jeg gerne sende en ekstra stor tak til vores mangeårige og tætte samarbejdspartner Danske Gallerier. Igen i år – særligt i år – har I knoklet for, at vi med tradition og fornyelse kan byde indenfor til et inspirerende kunstunivers, lød det fra direktøren.

Kunst skal mærkes med sanserne
De mange fremmødte ved åbningsceremonien fik også en kærlig opfordring med fra direktøren:

- Gallerister elsker at mærke deres værker som et symbol på, at de er solgt. Det er min opfordring til jer, at I også vil tage jer tid til virkelig at mærke efter og komme rundt og se, høre og suge til jer. Vær nysgerrig og lad jer inspirere – både af de flotte udstillinger og af messens spændende program, for der er ganske meget at komme efter, lød det fra Georg Sørensen.

Ordet blev efterfølgende givet til Herning Kommunes borgmester Dorte West, der stemmede i:

- Glæden og fascinationen ved et kunstværk er noget, der opstår i nuet. Det er ikke noget, man kan regne sig frem til i et excel-ark, og det er ikke noget, man kan forvente eller kræve eller bestille til levering på et bestemt tidspunkt. Man skal bruge sine sanser og sin nysgerrighed, og man skal mærke, om et værk gør noget ved én. Alt dét kan vi her på Art Herning, hvis vi giver os selv lov, sagde Dorte West og tilføjede:

- Kunst giver os en tiltrængt pause fra det, der sker omkring os i verden, og samtidig bliver vi mindet om vigtigheden af retten til at udtrykke os frit og kreativt. Rammerne her i messecentret fejler ikke noget, og det er med en helt særlig glæde, at jeg officielt kan erklære Art Herning for åben.

Bliv klogere på kunst
Foruden udstilling er der traditionen tro mulighed for at få et unikt indblik i kunstens verden, når mediet Kunsten.nu inviterer til et udbytterigt sceneprogram med fokus på personlige kunstværker. Her kan man høre kunstnerne Kim Richard Adler Mejdahl, Gudrun Hasle og Jan Skovgård fortælle om kunstværker, der udspringer af helt personlige erfaringer. Det foregår lørdag og søndag.

Søndag kan besøgende også komme helt tæt på kunsten, når galleristerne Nils Stærk, Jørgen Østergaard og Tom Christoffersen vil vise rundt blandt forskellige udstillere og fortælle om hverdagen med kunst. Hvad vil galleristen selv købe? Og hvad er god kunst egentlig? Det vil de tre kendere forsøge at komme nærmere, når de søndag i tidsrummet fra kl. 12.30-14.30 på skift står for omvisning.

Art Herning plejer at finde sted i MCH Herning Kongrescenter sidste weekend i januar, men kan i år opleves 6.-8. maj i MCH Messecenter Herning. Læs mere og køb din billet her.