24-01-2019  - MCH Presse

Art Herning: Kunst skal opleves i virkeligheden

Art Herning: Kunst skal opleves i virkeligheden

Kunstmessen Art Herning er en enestående mulighed for at komme helt tæt på et stort udbud af samtidskunst, lyder det fra medarrangøren Dansk Galleri Sammenslutning. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den første weekend i februar giver kunstmessen Art Herning en unik mulighed for at orientere sig i samtidskunsten – og måske købe et værk med hjem.

  • Art Herning finder sted fredag d. 1. til søndag d. 3. februar i MCH Herning Kongrescenter
  • Fernisering fredag d. 1. februar kl. 14.00 med åbningstale af Brian Mikkelsen, administrerende direktør iDansk Erhverv og tidligere kulturminister.
  • Art Herning er landets største kunstmesse målt på besøgende. I 2018 var der 9.412 gæster.
  • Dansk Galleri Sammenslutning er en interesseorganisation for Danmarks førende gallerier og har i dag 50 medlemmer.
  • ”Mød en gallerist”: Søndag kl. 12, 13 og 14 er der mulighed for at blive vist rundt på messen af en gallerist, der også vil fortælle om hverdagen som gallerist og besvare gæsternes spørgsmål.
  • Se listen over udstillere på artherning.dk.

Når kalenderen bladres om til årets anden måned, er der kunst på programmet. Den 1.-3. februar inviterer MCH Herning Kongrescenter sammen med Dansk Galleri Sammenslutning til Danmarks bedst besøgte kunstmesse, Art Herning. Messen er et inspirerende mødested, hvor kunstinteresserede danskere og samlere kan dyrke deres hobby og hente værker hjem til privaten eller virksomheden.

Messen, som er den 22. af sin art, åbnes af tidligere kulturminister Brian Mikkelsen, som nu er administrerende direktør i Dansk Erhverv. 40 udstillere fra hele landet møder op med det bedste, de har, og i år er der tre nye udstillere på Art Herning: Galleri Oxholm, Alice Folker Gallery og Format Art Space, alle fra hovedstaden. Alle gallerierne medbringer kunstværker fra danske og internationale kunstnere - såvel etablerede navne som nye, spirende talenter.

I Dansk Galleri Sammenslutning ser man Art Herning som en unik mulighed for at opleve et stort udbud af kunst.

- Messen giver et kæmpestort overblik over samtidskunsten, og hvad der er aktuelt i de danske gallerier, siger formanden for Dansk Galleri Sammenslutning Thorkild N.B. Nielsen fra Galleri NB i Viborg og tilføjer:

- Det er utroligt vigtigt, ja uerstatteligt, at se kunsten i virkeligheden. Det er en helt anden oplevelse end at se den på nettet. Det giver en anden form for indlevelse, der er mere nærvær i oplevelsen, i og med at man kan gå rundt omkring værket og se værket i forskellige belysninger. 

Messen byder på kunst i alle prisklasser, så de fleste har mulighed for at købe et stykke kunst med hjem, og spørger man Thorkild N.B. Nielsen, er der god grund til at omgive sig med kunst.

- Kunst kan give et ekstra krydderi og tilføre merværdi i hverdagen, både i hjemmet og virksomheden. Kunst kan ikke alene inspirere, den giver også et indtryk af, hvem du er som person eller virksomhed, siger han.

Foredrag om meningen med kunst
Udover noget inspirerende at kigge på byder messen også på noget spændende at lytte til og blive klog på. Under årets Art Herning præsenterer internetmediet kunsten.nu et sceneprogram, der dykker ned i maleriets historie. Lørdag kl. 13 kan man høre foredraget ”New “Bad” Painting og maleriet som samtidskunst” ved gallerist fra V1 Gallery Jesper Elg, som er en af dommerne i denne sæson af ”Danmarks bedste portrætmaler” på DR1, lørdag kl. 15 prøver kunstner Ditte Ejlerskov at besvare spørgsmålet: ”Hvad kan maleriet anno 2019?”, og søndag kl. 13 holder Anders Gaardboe Jensen, direktør på Holstebro Kunstmuseum, foredraget ”Maleriets genkomst”.

I MCH ser man frem til årets kunstmesse:

- Der er altid en helt særlig stemning, når gallerister, kunstkendere og kunstinteresserede mødes om deres fælles interesse, siger projektchef i MCH Anders L. Mortensen, som glæder sig til at byde gæsterne velkommen på messen.