05-01-2017  - MCH PRESSE

Art Herning: Kunst skal ud til så mange som muligt

Art Herning: Kunst skal ud til så mange som muligt

Foto: MCH/Tony Brøchner.

En lang række af landets bedste gallerier samles for 20. gang til Art Herning den 27.-29. januar for at præsentere de bedste kunstnere og komme i dialog med gæsterne.

Art Herning

For 20. år i træk gennemføres kunstmessen Art Herning 27.-29. januar 2017. På messen kan kunstinteresserede møde nogle af de førende danske gallerier, der medbringer hundredvis af værker fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Besøgende kan opleve forskellige kunstarter, møde en række af kunstnerne bag og finde drømmeværket til hjemmet eller virksomheden. Art Herning arrangeres af MCH A/S og Dansk Galleri Sammenslutning.

Læs mere på www.artherning.dk

Siden 1997 har MCH Herning Kongrescenter og Dansk Galleri Sammenslutning i fællesskab åbnet dørene til Art Herning i MCH Herning Kongrescenter og vist, hvad der rører sig i samtidskunsten – og 20. udgave af messen bliver ingen undtagelse.

Kunstmessen Art Herning åbnes i 2017 af formand for Ny Carlsbergfondet Karsten Ohrt. Ny Carlsbergfondet blev stiftet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen med den opgave at virke til bedste for kunsten i Danmark.

- Vi er utroligt glade for, at Karsten Ohrt vil åbne dette års Art Herning, siger bestyrelsesformand for Dansk Galleri Sammenslutning, Gitte Johannesen, og fortsætter:

- Ny Carlsbergfondet er den dag i dag en vigtig livsnerve i dansk kunst, som gennem indkøb, donationer og projektstøtte muliggør store kunstoplevelser på landets museer, imponerende udsmykninger landet over og bevaring af væsentlige kunstværker.
 

Fokus på udsmykning
Art Herning 2017 vil rette fokus på udsmykning i alle skalaer. Fra det enkelte værk, der installeres i en virksomheds reception til store offentlige værker i byens rum. De deltagende gallerier står klar til at hjælpe med udvælgelsen, præciseringen af opgaven og en uforpligtende snak om de mange muligheder, der er for at berige omgivelserne med kunst.  

I Novo Nordisk har kunsthistoriker Helle Ryberg ansvaret for at registrere, arrangere og indkøbe kunst til virksomhedens samling, og i Novo Nordisk er man ikke i tvivl om kunstens værdi for medarbejderne:

- Novo Nordisk har en lang tradition for indkøb af kunst, som for alvor begyndte med Mads Øvlisen, der gennem hele sin tid som administrerende direktør indkøbte kunst til virksomheden. Den primære målgruppe har altid været virksomhedens medarbejdere, og vi anser kunsten som en investering i deres hverdag. Den røde tråd i samlingen er, at kunsten gerne skulle få folk til at stoppe op og reflektere. For Novo Nordisk er kunst en nødvendighed, slutter Helle Ryberg.

Finn Poulsen, der er direktør i Bestseller Retail Europe, åbnede Art Herning 2016, og for ham er kunsten en afgørende berigelse:

- De mennesker, der fordyber sig i kunst, kan simpelthen klare mere i hverdagen. Hvis man lever et hektisk liv, er den fordybelse, man får i kunsten, vældig givende, siger han.
 

Publikum kan komme helt tæt på
På Art Herning kan man i lighed med de seneste tre års messer opleve mag. art. Ole Bak Jakobsen fra det digitale kunstmagasin Kunsten.nu i samtaler med kunstnere – denne gang kunstnere, der har arbejdet med offentlige udsmykninger. Her kan man få et særligt indblik i, hvad det betyder for kunstnerens arbejdsproces at skulle arbejde i den helt store skala, at arbejde i tæt sammenhæng med et konkret sted og hvilke overvejelser, der gør sig gældende, når en udsmykningsopgave lander på kunstnerens bord. Samtalerne bliver blandt andet med kunstnerne Peter Holst Henckel og Rose Eken.

Art Herning 2017 vil med andre ord endnu en gang bringe publikum tættere på samtidskunsten og dens aktører, når 39 gallerier slår dørene op til et væld af kunstværker, som de brænder for at vise frem og fortælle om.

Art Herning åbner fredag d. 27. januar kl. 14 i MCH Herning Kongrescenter.