12-01-2016  - MCH Presse

Art Herning tager pulsen på samtidskunsten

Art Herning tager pulsen på samtidskunsten

Morten Barker: ”Heden”. Galleri Kant. Morten Barkers fotoværker er hyppigt taget fra luften og sætter menneskets indgriben i naturen i perspektiv. Det komprimerede motiv er tilført så meget information som muligt i form af lag og detaljer

Hvad og hvem der rører sig i samtidskunsten, kan man opleve i MCH Herning Kongrescenter, når landets fremmeste gallerier samles til Art Herning 29.-31. januar. Med en uformel stemning vil messen lægge op til at publikum og gallerister kommer i dialog om værkerne.

Fakta:

  • Art Herning åbner fredag 29. januar kl. 14 i MCH Herning Kongrescenter.
  • I år forventes omkring 10.000 at besøge messen. 
  • Læs mere om messen på artherning.dk
  • Se Live-programmet på Art Herning
  • Art Herning arrangeres for 19. gang i et samarbejde mellem MCH Messecenter Herning og Dansk Galleri Sammenslutning

Kunstmessen Art Herning åbnes af en passioneret kunstsamler: Finn Poulsen, der er direktør i tøjkoncernen Bestseller. Han tøver ikke med at anbefale kunstoplevelser for alle med et travlt liv: 

- De mennesker, der fordyber sig i kunst, kan simpelthen klare mere i hverdagen,  siger han og fortsætter: 
- Hvis man lever et hektisk liv, er den fordybelse, man får i kunsten, vældig givende.

Ifølge Finn Poulsen er kærligheden til kunst en bacille, man aldrig kan kureres for, og han deler af sine erfaringer som kunstsamler fredag 29. januar kl. 14 i forbindelse med åbningen af Art Herning.

Publikum må gerne spørge
På Art Herning kan man på en weekend opleve et udvalg af de bedste værker, landets førende gallerier ligger inde med lige nu. For kunstinteresserede er det en oplagt mulighed for at få overblik over, hvad der rører sig i samtidskunsten.
En anden kunstsamler, der med sikkerhed finder til Herning, er 33-årige Claus Risvig, hvis interesse for kunstnere og kunst via Instagram når ud til omkring 6.500 følgere i form af museer, kunstelskere og kunstnere.

Ifølge Claus Risvig er det særlige ved Art Herning selve det, at messen trækker så mange folk til. 

- Og det er det, der er meningen med kunsten, mener han og tilføjer:
- Den skal ud til folket.

Den uformelle messestemning lægger op til, at publikum og gallerister får talt om værker og kunstnere. 

- Som gallerist kan man ganske enkelt godt lide at få talt med folk om kunsten, siger bestyrelsesformand i Dansk Galleri Sammenslutning Gitte Johannesen fra Galleri Specta.
- Gallerierne har et indgående kendskab til kunstneren og arbejdsformen. Det er som et lille guldæg af information, vi gerne vil give videre. Det kan være kuriøst eller mystisk eller interessant, men den slags kunstoplevelse vil vi også gerne give publikum.

Fotokunst i fokus
Det fælles tema for Art Herning i år er fotokunst, som de senere år for alvor har indtaget en plads i kunstverdenen på lige fod med andre kunstneriske medier. Både store danske navne og internationale fotokunstnere bliver repræsenteret. 

Mag. art. Ole Bak Jakobsen fra det digitale kunstmagasin Kunsten.Nu kan opleves i et sceneprogram, hvor han sammen med udvalgte danske fotokunstnere vil give indføringer i mediet, der ifølge Ole Bak Jakobsen i særlig grad matcher den visuelle kultur, de fleste af os omgiver os med til daglig. 

En af de udvalgte fotokunstnere er Trine Søndergaard, hvis seneste værkserie blandt andet kredser om det personlige, usynlige rum hvert menneske bærer med sig. I en helt anden boldgade kan man møde fotokunstner Morten Barker, hvis motiver ofte er fotograferet fra luften og afbilleder menneskelige aftryk i landskabet. 

I standplanen samt i skiltningen markeres de stande, der viser fotokunst, så det som besøgende er nemmere at fokusere på fotokunsten på messen.

Yderligere oplysninger:
Presseansvarlig: Agnete Dyrbro Stoffregen, tlf. 30 74  69 96, m@gnete.dk
Bestyrelsesformand for Dansk Gallerisammenslutning Gitte Johannesen, tlf. 29 63 55 94, Gitte@specta.dk