26-01-2020  - MCH Presse

Art Herning tiltrak flere købelystne kunstinteresserede fra nær og fjern

Art Herning tiltrak flere købelystne kunstinteresserede fra nær og fjern

Snakken gik lystigt, og mange værker skiftede ejere, da landets førende gallerier præsenterede deres bedste kunst på Art Herning i weekenden 24.-26. januar. Foto: MCH/Tony Brøchner.

I weekenden 24.-26. januar gik 9.994 kunstentusiaster på opdagelse blandt flere end 1.000 kunstværker, da Art Herning blev afholdt i MCH Herning Kongrescenter. Den 23. udgave af messen bød på besøgsfremgang, fornyelse, gode snakke og stor købelyst.

Er kunst mere værd end guld? Spørgsmålet blev rejst og debatteret lystigt, da kunstmessen Art Herning atter blev afholdt i MCH Herning Kongrescenter i weekenden 24.-26. januar. 9.994 kunstinteresserede lagde vejen forbi messen, der samlede landets førende gallerier under ét tag og bød på stor lyst til at handle og lade sig inspirere.  

Hos Dansk Gallerier, der er medarrangør af messen, ser man tilbage på en velbesøgt kunstweekend med fornyelse i højsædet.

- Det har været en messe, hvor man har genopfundet kunstbegrebet med fornyelse i forhold til de tidligere år. For det første er der kommet nye gallerier med, men også de gode gamle gallerier har udviklet deres koncepter, og i mange tilfælde har jeg oplevet en stigning i kvaliteten af det udstillede. I min optik er der en glidende fornyelse til den mere spændende side, udtaler formanden for interesseorganisationen Danske Gallerier Thorkild NB Nielsen og fortsætter:

- Samtidig har det atter været en velbesøgt messe. Jeg har mødt mange, der har lagt vejen forbi for første gang, og det er trods alt 23. gang, vi afholder Art Herning. Der kommer altså stadig nye mennesker til, og de besøgende kører gerne mere end 200 kilometer for at gå på kunstopdagelse, afrunder Thorkild NB Nielsen.

Kunstsamlinger blev fornyet
Spændvidden i de værker, der prydede væggene under Art Herning, var stor – både hvad angår prisklasse, genre og udtryk. Der var således kunst for alle, og det skabte positiv travlhed for de 40 gallerister, der fremviste deres bedste kunst fra såvel etablerede kunstnere som spirende talenter.

Hos galleriejer Nicolai Wallner fra Galleri Nicolai Wallner er der stor begejstring at spore over udbyttet af messen:

- Det har været en rigtig god oplevelse at være en del af Art Herning. Vores deltagelse skal ses som en del af en større strategi om at blive mere forankret i Danmark, og i den forbindelse er vi lykkes rigtig godt med at møde en masse interessante samlere, og vi har fået et fundament, vi kan bygge videre på. Vi har solgt ganske pænt, og salgsmæssigt er vi meget tilfredse, så Art Herning har i høj grad bidraget til vores overordnede strategi.

Galleri Nicolai Wallner har normalt adresse på Glentevej i København og glæder sig derfor over mødet med den resterende del af det kunstinteresserede danske publikum:

- Vi er kommet for at møde de jyske kunstelskere, som benytter Art Herning til at orientere sig om, hvad der sker inden for kunsten. Der synes jeg, vi har mødt rigtig mange interessante mennesker og oplevet en positiv respons på vores præsentation. Desuden er her besøgende fra Sjælland, som vi i forvejen kender rigtig godt, så med den sammensætning er det de helt rigtige folk, der har lagt vejen forbi.

Det er syv år siden, Galleri Nicolai Wallner sidst var blandt udstillerne på Art Herning, men ansøgningsblanketten for 2021 er allerede indleveret.

Gallerister belønnet med besøgsfremgang
Ved åbningen af årets Art Herning fredag eftermiddag understregede åbningstaler Bitten Damgaard, at kunst er mere værd end guld. Derfor åbnede administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen messen med ordene: ”Lad guldjagten gå ind”. Han glæder sig over, at publikum har fulgt opfordringen.

- En stor tak til de 40 gallerister for en særdeles flot udstilling, der meget fortjent er blevet belønnet med både besøgsfremgang og købelyst. Derfor tak til publikum for interessen og opbakningen. Samtidig tillykke til Danske Gallerier – vi glæder os over tilliden og samarbejdet om den fortsatte udvikling af Art Herning som foreningens vestdanske messe og mødested, siger Georg Sørensen.

I 2021 afholdes Art Herning i weekenden 29.-31. januar i MCH Herning Kongrescenter.


Se flere billeder