10-11-2022  - MCH Presse

Auktionsnyhed på Danmarks største indendørs marked

Auktionsnyhed på Danmarks største indendørs marked

Lopper og stumper i hobetal venter på at blive fundet af de rette købere til det forestående Loppe- og stumpemarked i Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Foruden guldgruber af genbrugsfund byder efterårets Loppe- og stumpemarked lørdag 19. november som noget nyt på muligheden for at få vurderet sine arvestykker og samleobjekter af auktionsleder Hans Jørgen Eriksen, kendt fra "Mit kæreste eje" på TV Midtvest.

FAKTA: HER SKIFTER GULDET HÆNDER

  • Loppe- og stumpemarked blev første gang afholdt i 1984 i MCH Messecenter Herning, dengang under navnet Herning Stumpemarked.
  • Loppe- og stumpemarked er Danmarks største af sin art. Her tilbyder op til 400 stadeholdere gode priser på gedigent genbrugsguld og unikke retrofund.
  • Loppe- og stumpemarked finder sted to gange årligt.

BILLETTER

  • Børn under 11 år har gratis adgang.
  • Studerende får 50 % rabat på indgangsbilletten.
  • Der opnås 25 % rabat på indgangsbilletten ved køb online.
  • NYHED: Som noget nyt kan man besøge Loppe- og stumpemarked for kun 40 kr. med den nye 'Efter-14-billet'. Billetten giver adgang efter kl. 14.00.

Genbrug har kronede dage. Såvel danskernes øgede klimabevidsthed som inflationens påvirkning på privatøkonomien får mange til at tænke i genbrugsbaner, ligesom mange synes, det er sjovere at eje ting med sjæl end at købe helt nyt.

Nu bliver der rig lejlighed for at surfe på den populære genbrugsbølge og anskaffe sig ting til gode priser, når Danmarks største indendørs marked, Loppe- og stumpemarked, afholdes i MCH Messecenter Herning lørdag 19. november.

Otte store messehaller på i alt 23.000 kvadratmeter - svarende til 29 parcelhusgrunde - vil bugne med fund, der venter på at blive fundet. Hallerne bliver fyldt med antikviteter, retrofund, samlerobjekter og reservedele til alverdens motorkøretøjer. Samlet står op mod 400 udstillere klar til at tage imod de mange besøgende.

Hvad er det værd?
Som noget helt nyt byder efterårets Loppe- og stumpemarked på muligheden for at få vurderet særlige skatte, arvestykker og afholdte ejendele. Om det er bedstemors gamle broche, et maleri af ukendt kunstner, en arvet tallerkensamling eller noget helt fjerde, kan man få et bud på, hvad det er værd.

Auktionshuset Holstebro Auktioner vil nemlig være til stede, og her kan gæsterne få en vurdering af objekter, man måske overvejer at sælge eller bare er nysgerrig på at kende værdien af. Det er blandt andre auktionsleder Hans Jørgen Eriksen, som er kendt fra programmet "Mit kæreste eje" på TV Midtvest, der vil vurdere de medbragte genstande.

Holstebro Auktioner vil også give de besøgende gode råd til, hvad man skal kigge efter på Danmarks største indendørs marked. Derfor kan nybegyndere også sagtens være med og måske være heldige at få et godt fund med hjem.

Fra stumper til standerlamper
Traditionen tro er messen delt op i to afdelinger, så der er noget for enhver smag. Loppeafdelingen, som byder på flere end 300 udstillere, er fyldt med alt fra teaktræsmøbler, unikke lamper og antikt porcelæn til sjældne frimærker, retro-plakater og vinylplader. Hvad enten man skal flytte hjemmefra og bruge et startsæt af møbler og service, eller man er på udkig efter bestemt bestik til samlingen, er der stor sandsynlighed for at få sine ønsker opfyldt.

Dette er også stedet, hvor man kan gå julen i møde og finde antikt julepynt til at supplere samlingen derhjemme, ligesom man kan finde retro-legetøj, så børnene kan prøve at lege med det, forældre og bedsteforældre legede med som børn.

I stumpeafdelingen, der består af fire haller med alt godt til motorentusiaster, kan drømme om stumper og helt særlige reservedele til såvel biler som motorcykler, scootere og knallerter opfyldes. Det er også her, motorglade besøgende og udstillere kan få en god sludder og udveksle specialviden og erfaring med ligesindede, ligesom man kan beundre de udstillede motorcykler, veteranbiler og andre unikke køretøjer.

Loppe- og stumpemarked finder sted lørdag 19. november i MCH Messecenter Herning. Læs mere og find din billet her.