15-01-2016  - MCH Presse

Autisme Verdenskonference med kongeligt besøg

Autisme Verdenskonference med kongeligt besøg

H.K.H Prinsesse Marie, protektor for Landsforeningen Autisme, deltog i åbningen af Den Internationale Autisme Verdenskonference.

Der er deltagelse af internationale eksperter, fagfolk, politikere og personer med autisme, når Den Internationale Autisme Verdenskonference indtager MCH Herning Kongrescenter 15. til 17. januar. H.K.H. Prinsesse Marie åbnede konferencen.

Bedre vilkår for mennesker med autisme og deres familier samt udbredelse af kendskabet til og forskning i autisme. Det er kortfattet formålet med Den Internationale Autisme Verdenskonference, som foregår i MCH Herning Kongrescenter fra 15.-17. januar. 

Konferencen besøges af internationale eksperter, fagfolk, politikere, repræsentanter fra organisationer, konsulenter, personale fra bosteder og personer med autisme samt deres pårørende. I alt vil konferencen få besøg af omkring 200 gæster fra både ind- og udland.

Konferencen har her på førstedagen også haft kongelig deltagelse. H.K.H. Prinsesse Marie, som er protektor for Landsforeningen Autisme, deltog nemlig i åbningen i selskab med præsidenten for World Austism Organisation og Hernings borgmester, Lars Krarup.

Anden gang i Herning
Tidligere har Den Internationale Autisme Verdenskonference fundet sted i blandt andet Dubai og Sydafrika, men i år er valget faldet på Herning. Og det er ikke første gang.

- Det er anden gang, at The World Autism Organisation har valgt MCH Herning Kongrescenter som lokalitet for deres årlige konference. Det glæder os naturligvis, og vi vil gøre vores bedste for at danne de optimale rammer for deres spændende konference, siger projektleder Helle Carstens.

Konferencens oplægsholdere vil fokusere på fire temaer: Undervisning for børn med autisme, der omfatter inklusion, uddannelse af fagfolk, beskæftigelse af folk med autisme og forskning i autisme.

Blandt hovedtalerne er blandt andre Fred Volkmar, professor ved Yale Universitet i USA, Olga Bogdashina, doktor og leder af ”The International Autism Institute” i England og Peter Vermeulen, Ph.d. psykolog og pædagogik fra Belgien.

Konferencen arrangeres af World Autism Organisation, Landsforeningen Autisme og Lokalforening Kreds MidtVest. Alle tre organisationer er humanitære non-profit organisationer, som udelukkende driver deres virke ved hjælp af medlemsgebyrer, donationer og puljemidler.

Læs mere om konferencen