13-09-2022  - MCH Presse

Automatik 2022 åbnet i højaktuel jubilæumsudgave

Automatik 2022 åbnet i højaktuel jubilæumsudgave

Palsgaard Spær løb med DIRA Automatiseringsprisen, der blev uddelt tirsdag i forbindelse med åbningen af Automatik 2022. På billedet ses (fra venstre): Georg Sørensen - MCH A/S, Jacob Kjeldsen - DI, John Sandholm og Per Nielsen - Palsgaard Spær, Søren Peter Johansen - DIRA. Foto: MCH/Lars Møller

Teknologiske landvindinger står i kø på dette års Automatik-messe, der tirsdag for tiende gang har slået dørene op i Brøndby Hallen. Her samles industriens toneangivende leverandører, aktører og fagfolk over tre dage for at blive opdateret på de nyeste teknologier med afsæt i tidens og fremtidens udfordringer inden for automatisering og transmission. Messens åbningskonference bød på overrækkelse af den prestigefyldte DIRA Automatiseringsprisen.

Porten til industriens fremtid er tirsdag morgen blevet åbnet i Brøndby Hallen, hvor den tiende udgave af Automatik-messen 13.-15 september gennemføres. Her fremviser 138 udstillere deres dugfriske automatiseringsløsninger, som sammen med det horisontudvidende konferenceprogram skal klæde danske virksomheder på med de nyeste teknologier og den nyeste viden.

Begge dele er særligt vigtigt i denne tid, understregede administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen i sin velkomsttale ved messens officielle åbningskonference:

- En tid, hvor det eneste, der er sikkert, er, at det meste er usikkert. En tid med nye udfordringer. En ny normal, der stiller store krav til os alle og skaber et stort behov for indsigt og viden. Derfor - og især i denne tid - er det vigtigt at mødes personligt her på Automatik-messen, hvor både udstillerne og konferenceprogrammet byder på løsninger i takt med tidens udfordringer, sagde Georg Sørensen, der i anledning af messens jubilæum sendte en særlig tak til samarbejdspartnere og udstillere for opbakningen og tilliden.

Tidens udfordringer kalder på personlige møder
Ole Krabbe, koncerndirektør i AVN Gruppen, berørte også i sin tale de hårde udfordringer og daglige forandringer, som industrien længe har stået overfor. Han understregede i den forbindelse vigtigheden af at mødes på Automatik 2022.

- Særligt efter denne periode er det rart at mødes fysisk og personligt. En messe er en god inspirationskilde, og lige nøjagtig Automatik-messen er rigtig god, for her findes en masse løsninger inden for både energioptimering, automatisering, miljøforbedring og nedbringelse af CO2-udledning - alt sammen vigtigere nu end nogensinde før. Fordelen her er, at man kan netværke face-to-face med kunder og leverandører. Gode relationer giver et godt og smidigt samarbejde, lød det fra Ole Krabbe, der som medlem af messens styregruppe talte på vegne af brancheorganisationerne VELTEK, DIRA og BITVA.

Branchedirektør i Dansk Industri Jacob Kjeldsen var også inviteret til at forestå den officielle åbning af messen. I sin tale fremhævede han fire konkrete problemstillinger, som DI's 19.000 medlemmer har udpeget som deres væsentligste: Mangel på arbejdskraft, grøn omstilling, digitalisering samt priser på energi og råvareforsyninger - alle gode grunde til at deltage på Automatik 2022, konstaterede han:

- Automatisering og robotter spiller en vigtig rolle i løsningen af alle fire udfordringer.

Derfor er jeg så glad for, at vi har Automatik-messen, der er med til at sætte et fokus, som er så vigtigt. Det har kæmpe betydning for produktionsvirksomheder, men også virksomheder i andre brancher - både små, store og mellemstore virksomheder, der konkurrerer nationalt og internationalt. Automatik-messen og DIRA Automatiseringsprisen er helt centrale dele i at udbrede netop dét budskab. Jeg ser frem til nogle rigtig gode dage, sagde Jacob Kjeldsen.

Innovativ løsning hyldet med prestigefyldt pris
Vinderen af DIRA Automatiseringsprisen blev traditionen tro afsløret ved åbningskonferencen, og Jacob Kjeldsen kunne overrække årets pris til Danmarks ældste spærfabrik, Palsgaard Spær, som har erstattet store dele af fabrikkens manuelle processer med et automationsanlæg.

- I har automatiseret en branche, der hverken har tradition for eller er kendt for at automatisere. Jeres løsning er et beundringsværdigt eksempel på mødet mellem håndværk og teknologi, og Palsgaard Spær viser en modig tilgang til teknologien, lød det blandt andet i motiveringen.

Med i opløbet til prisen var også virksomhederne Hounö og S.E.W. North Filtration. De tre nominerede blev ved åbningen præsenteret af faglig leder på Teknologisk Institut og sekretariatsleder ved DIRA Søren Peter Johansen.

Automatik-messen samler hvert andet år robot- og automationsbranchen i Brøndby og beskæftiger sig med motion og drives, robotteknologi, maskinautomation, fabriksautomation, procesautomation, hydraulik og pneumatik samt industriel IT og transmissionsteknik. Messen arrangeres af MCH A/S i samarbejde med BITVA, DIRA og VELTEK.


Se flere billeder