10-09-2020  - MCH PRESSE

Automatik: Personlige møder booster branchen

Automatik: Personlige møder booster branchen

Automatik 2020 blev afholdt i Brøndby Hallen 8.-10. september. Foto: MCH/Lars Møller.

Robot- og automationsbranchen var 8.-10. september samlet i Brøndby Hallen til Automatik 2020. Messen bød på tre inspirerende dage med innovative produktnyheder, konferencer og fysiske møder i faglige og trygge rammer.

- De personlige møder i branchen har været savnet. Det fastslog Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri, tirsdag i forbindelse med åbningskonferencen på Automatik.

Udsagnet møder bred opbakning blandt både besøgende, udstillere og arrangører, der bekræfter glæden ved sammen at blive klogere, skabe gode løsninger og hente ny inspiration. Også hos Brd. Klee A/S, som er mangeårig udstiller på Automatik-messen, har man været glade for igen at komme ud og møde kunder og samarbejdspartnere ansigt til ansigt:

- Automatik-messen har givet os en rigtig god mulighed for at få det personlige møde, som vi lige nu har svært ved at få i stand på grund af covid-19. Mange har ikke haft tilladelse til besøg, og derfor har messen været en god mulighed for os til at møde kunderne, få vist vores produkter og få gang i en god dialog. Det har absolut været al tiden værd, konstaterer ekstern sælger hos Brd. Klee A/S Michael Werdelin.

Stort udbytte trods færre besøgende
En anden fast tilbagevendende udstiller på Automatik er AVN Teknik, som glæder sig over de besøgende:

- Vi er positivt overraskede over, hvor mange besøgende vi har haft, og hvor stor interessen har været fra de besøgende. Det har virkelig været kvalitetsbesøgende, og der har været god know-how blandt dem alle. Automatik kan noget helt særligt i forhold til kundekontakt. Det er en mere fokuseret messe, og der er lidt hygge over den, og derfor er det også en messe, som man kommer til at holde af og får ind under huden på en eller anden måde. Vi glæder os allerede til, at den kommer igen om to år, fastslår Flemming Blauert, product manager hos AVN Teknik.

Hos Beckhoff Automation ApS er administrerende direktør Michael Nielsen også positiv over kvaliteten af de besøgende og fremhæver, at de havde forberedt sig på færre besøgende, men alligevel er overraskede over udbyttet af messen:

- Vi har været på Automatik-messen i mange år og er rigtigt glade for at komme her. I år har vi haft cirka halvdelen af de besøgende, vi plejer, men på trods af det har vi booket næsten dobbelt så mange møder, så vi har næsten fået mere ud af denne messe end tidligere. Det har uden tvivl været indsatsen værd - det er der slet ingen tvivl om, fortæller Michael Nielsen og fortsætter:

- Det har været rigtig interessant for os at deltage på Automatik, da det er den første fysiske messe, Beckhoff deltager på worldwide, efter corona slog til. Vi vil gerne ud og have det personlige møde og være med til at vise industrien, at vi tror på, at der stadig er gang i den, og vi vil gerne være med til at booste erhvervslivet, så vi kommer i gang. Vi tror på, at det her er et af parametrene til at gøre det.

Michael Nielsen er også yderst positiv overfor messens konferenceprogram, som alle dage har samlet mange engagerede konferencedeltagere:

- Jeg har været medarrangør på konferencerne inden for Industri 4.0, og de har været rigtig godt besøgt. Folk har været meget engagerede, og samtalerne har fortsat længe efter, konferencerne har været ovre. Koblingen mellem udstilling og konferencer fungerer rigtigt godt. Folk bruger måske en formiddag på udstillingen og en eftermiddag på konferencerne, og jeg oplever, at folk er meget glade for den her kobling.

En godkendt anderledes messe
Hos samarbejdspartnerne bag messen er der også positive takter at spore efter tre velgennemførte messedage:

- Vi har som den eneste automatikmesse valgt at gennemføre - dog under nogle andre former og også med nogle andre forventninger. Selvom antallet af besøgende måske ikke har været så højt, så har vi fået indfriet vores forventninger og har blandt andet haft besøg fra over 500 virksomheder. Jeg føler godt, at vi kan trække os tilbage og sige, at det er gået godt. MCH har sikret sig, at vi føler os trygge på messen, fortæller Jørgen Stenberg, bestyrelsesmedlem i Hans Følsgaard A/S og en del af messekomitéen bag Automatik og tilføjer:

- De folk, jeg har talt med, fortæller, at de har følt sig yderst trygge, og at de vil gå hjem og sige til kollegerne, at de også sagtens kunne have været med.

Trygge rammer for dansk erhvervsliv
Hos MCH A/S glæder ledelsen sig over tilbagemeldingerne fra samarbejdspartnere, udstillere og de besøgende.

- Den positive respons bekræfter os positivt i værdien af messens vigtighed, og det glæder mig, at vi sammen har vist, hvordan det er muligt at skabe sundhedsmæssigt forsvarlige rammer for branchernes fysiske og personlige møder til gavn for det danske erhvervsliv, siger administrerende direktør hos MCH A/S Georg Sørensen.

Automatik blev afholdt 8.-10. september og samler hvert andet år robot- og automationsbranchen til tre dage med netværk, vidensdeling og handel i Brøndby Hallen. Messen arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med brancheorganisationerne DIRA, Veltek og BITVA.

Den næste messe i MCH Messecenter Herning bliver fødevareteknologimessen FoodTech 29. september til 1. oktober.

Automatik 2020 blev besøgt af 1.256 fagfolk.


Se flere billeder