03-02-2019  - MCH PRESSE

Begejstrede besøgende på Formland

Begejstrede besøgende på Formland

11.687 besøgende hentede inspiration på Formland. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Design- og interiørmessen Formland sluttede søndag efter fire dage med bæredygtighed, begejstring og nytænkning i fokus i MCH Messecenter Herning. Formland Spring 2019 blev besøgt af 11.687 fagfolk og kunne derfor glæde sig over besøgsfremgang.

Udstillerne blev opfordret til begejstring, da Formland torsdag slog dørene op, og da design- og interiørmessen søndag gjorde status kunne de også glæde sig over masser af begejstrede besøgende, der torsdag til søndag lagde vejen forbi Formland Spring 2019 i MCH Messecenter Herning.

Branchen samles på Formland
Blandt de mange glade besøgende på Formland var Kop & Kande, som besøger messen to gange årligt:

- Formland samler hele branchen, og derfor er Formland det helt rette sted for os. For os er Formland stedet, hvor vi ser de nye tendenser. Det er her, vi bliver inspireret og møder vores leverandører. Med hele branchen samlet ét sted kan vi hurtigt danne os et overblik og se, hvad vi skal gå efter. Vi er på Formland både forår og efterår, og det vil vi bestemt blive ved med, siger administrerende direktør i Kop & Kande, Peter Rønn.

Begejstringen var også stor hos Dorte Elene Hansen, indehaver af KAiKU, som brugte tre dage på Formland:

- Formland er stedet, hvor jeg bliver inspireret. Udover de mange inspirerende stande forstår Formland at skabe trendzoner og evner i den grad at inspirere med nytænkende foredrag. Jeg kan nu tage hjem og bruge alle de mange nye og konkrete inputs med det samme. Formland er for mig den fysiske butik, hvor jeg møder nye og eksisterende leverandører. Når branchen er samlet her, sparer jeg en masse tid. Jeg siger ofte nej til sælgere, der vil besøge mig i min butik. De må tage på Formland, for det er her, jeg henter min inspiration hver gang, fortæller Dorte Elene Hansen.

Ifølge Allan Torp, der er blogger og ejer af Bungalow5.dk, så er Formland et godt sted at møde både etablerede og upcoming brands:

- Jeg bor i København, hvor jeg er omgivet af de store designfirmaer, men på Formland møder jeg også de mindre virksomheder. Formland giver mig muligheden for at snakke med rigtig mange mennesker på én gang, i stedet for at jeg skal bruge 14 dage på at køre rundt til alle. På Formland bliver jeg inspireret, folk er glade, og der er en særlig creator-ånd blandt de nye designere – det er fedt, fortæller Allan Torp.

Glæde hos udstillerne
Også blandt udstillerne er der stor tilfredshed med Formland. Frederik Bagger, ejer og stifter af livsstilsbrandet af samme navn, har været på Formland lige siden han for fire år siden lancerede sit brand på messen:

- Det har været en rigtig god messe. På Formland rammer vi størstedelen af vores danske kunder. Formland har en helt anden personlighed end de andre messer, og der er en hjemlighed, der berører Formland, og gør messen til noget helt unikt og hyggeligt, konstaterer Frederik Bagger.

Fornemme priser uddelt på Formland
Glæden og begejstringen fik for alvor også lov at udfolde sig i Hal E, hvor Formland for første gang dannede rammerne om HORESTAs prestigiøse fagkonkurrencer. Her blev de unge elever hyldet fredag, hvor Danmarks bedste tjenerelever, kokkeelever, årets elev inden for smørrebrød og catering samt årets receptionistelev blev fundet. 

Lørdag gjaldt det Danmarksmesterskaberne for henholdsvis professionelle kokke og tjenere. Her blev Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-spis, mens prisen som Årets Tjener 2019 gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned.

Begejstringen smitter

Glæden og begejstringen hos både udstillere og besøgende smitter også af hos ledelsen i MCH A/S:

- Smil fremkalder smil. Det hørte vi til åbningen, og når både besøgende og udstillere smiler, så smiler vi også, for så har messen levet op til sit primære mål om at være rammen om det personlige møde. Tillykke og tak til de 390 udstillere, der har samlet det bedste fra den danske design- og interiørbranche på ét sted, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, der glæder sig over både besøgsfremgang og besøg fra 29 lande.

Formland Spring 2019 blev besøgt af 11.687 fagfolk. Næste Formland messe er Formland Autumn, som finder sted 15.-18. august 2019 i MCH Messecenter Herning.

 

Se highlights-videoen fra Formland Spring 2019

 

Vindere af HORESTAs fagkonkurrencer

Årets Kok: Kristoffer Ringsing (Restaurant B-spis)

Årets Tjener: Karina Grand Kannegaard (Restaurant Ti Trin Ned)

Årets Kokkeelever: Marie Ipsen (Restaurant Møhr) og Louise Rosenvinge Lodahl (Restaurant Vrads Station). Årets kokkeelever går til daglig på College 360 i Silkeborg.

Årets Tjenerelever: Emily Louise Hoften Lorenzen (Søllerød Kro) og Jeppe Kjærgaard Knudsen (Kadeau). De er elever på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Årets Elev – smørrebrød og catering: Daniella May Albrecht og Khaton Hamid Mesto fra College 360 i Silkeborg.

Årets Receptionistelev: Sophia Swing (Hotel Skt. Petri), som til daglig er elev på Hotel- og Restaurantskolen i København.


Se flere billeder