20-03-2016  - MCH Presse

Besøgsrekord og ros til Herning Horse Show

Besøgsrekord og ros til Herning Horse Show

Verdens største hestefest af sin art rundede søndag af i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen. Herning Horse Show bød på både stolte traditioner og nye elementer. 17% besøgsfremgang betød at rekordmange 60.432 besøgende lagde vejen forbi

Fakta:

  • Herning Horse Show er verdens største arrangement af sin art og afholdes årligt i MCH Messecenter Herning.
  • Næste gang, der afholdes Herning Horse Show er 8.-12. marts 2017.
  • Læs mere på www.herninghorseshow.com og www.hestogrytter.dk.

Hestetrailerne kørte i kortege ud af Herning søndag, hvor Herning Horse Show 2016 rundede af. Arrangementet har de sidste dage budt på blandt andet hingstekåring, unghestechampionat, internationale konkurrencer, gallashow, EM og DM for beslagsmede samt Hest & Rytter-messen med alt, hvad hestehjertet kunne begære.

Herning Horse Show, som er fællesnavnet for Dansk Varmblods Hingstekåring samt Hest & Rytter-messen, er verdens største arrangement af sin art. 60.432 hesteinteresserede besøgte arrangementet, en fremgang på 8.730 gæster.

- Vi er utrolig stolte af det flotte besøgstal. Det er en fornøjelse at opleve så passionerede udstillere på Hest & Rytter-messen, som gør sit for, at de besøgende får en masse ud af besøget. Desuden vil jeg gerne rette en hjertelig tak til Dansk Varmblod for deres store dedikerede forarbejde og en kæmpe indsats af deres ansatte og de mange frivillige, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef på Hest & Rytter og roser den mangeårige samarbejdspartner for at have udviklet arrangementet markant.

- Også en stor tak til Dansk Varmblod for udvidelsen af arrangementet i Jyske Bank Boxen, der sammen med de internationale konkurrencer har løftet Herning Horse Show til nye højder og skabt fundamentet for en ny besøgsrekord.

Priser, traditioner og nye tiltag
Dansk Varmblods Hingstekåring er i 37 år blevet afholdt i Herning. Gennem tiden er stolte og afholdte traditioner blevet bygget op. De blev selvfølgelig holdt i hævd ved årets arrangement, som også bød på nye elementer.

For første gang var stævnet udvidet med et trestjernet internationalt dressur- og springstævne og desuden blev Jyske Bank Boxen som noget nyt brugt som opvisningsbane. Blandt andet blev tusindvis af publikummer underholdt i multiarenaen ved de to gallashows fredag og lørdag, hvor der var musikalsk underholdning af sangeren Wafande og skøndans fra både to- og firebenede.

Rytterne, som red i multiarenaen, var lutter ros til både Dansk Varmblods arrangement og Jyske Bank Boxen som ramme. Blandt dem Andreas Helgstrand fra "Helgstrand Dressage”:

- Jeg har været til mange internationale indendørsstævner, men har aldrig set noget lignende. Det er virkelig professionelt og med masser af opvarmningsmuligheder. Det er så flot, at jeg mangler ord til at beskrive det, udtaler Andreas Helgstrand, som havde 28 heste med til Herning.

Mens to messehaller og Jyske Bank Boxen lagde gulv til Dansk Varmblods Hingstekåring dannede arrangementets øvrige haller rammen om Hest & Rytter-messens 300 udstillere. Her kunne besøgende finde alt fra strigler til hestetrailere i millionklassen, suge viden til sig fra gratis foredrag om hestevelfærd og se de 122 beslagsmede, som deltog i DM samt EM i deres håndværk, dyste. Vinderen af de danske mesterskaber blev Mads Pibenbrink, mens David Varini fra Storbritanien kan kalde sig Europa Mester 2016.

Under Herning Horse Show blev MCHs Varmblodspris uddelt af Georg Sørensen, administrerende direktør. Den gik i år til Ole From Christensen, som er en del af Dansk Varmblods Avlsledelse.

Som den 20. i rækken af prominente navne blev Blue Hors Hotline kåret som Årets Hingst 2016, der blev hyldet med taktfaste klapsalver rundt på volten fremvist i Grand Prix øvelser af Daniel Bachmann Andersen, mens elitehingstens ejer Keld Kirk Kristiansen og Esben Møller fra Blue Hors stod klar til at modtage den fornemste hæder for en af stationens hingste.