10-03-2019  - MCH Presse

Besøgsrekord til Dansk Varmblods jubilæum

Besøgsrekord til Dansk Varmblods jubilæum

Foto: Ridehesten.com.

67.211 besøgte Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning, da en af verdens største hestebegivenheder med blandt andet Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter blev gennemført 6.-10. marts med deltagelse fra 21 nationer.

I år var det 40. gang, at Dansk Varmblods Hingstekåring blev afholdt i MCH, og jubilæet blev fejret med 12 procent besøgsfremgang, da 67.211 gæster i dagene 6.-10. marts blev budt på bl.a. hingstekåring, imponerende konkurrencer, to storslåede jubilæum-gallashows, forårsauktion og Hest & Rytter-messen. De mange aktiviteter, 875 deltagende heste og de 300 udstillere tiltrak traditionen tro både professionelle ryttere, stutterier og tusindvis af hesteinteresserede.

- Stort tillykke til Dansk Varmblod med både jubilæum og besøgsrekord. Der skal lyde en stor tak til Dansk Varmblod, deres ansatte og mange frivillige, som igen i år har formået at skabe et super flot og velgennemført arrangement, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og glæder sig over fem gode dage:

- Det har været en stor fornøjelse at danne ramme om så mange heste, ryttere og entusiaster fra ind- og udland. Tak til alle de passionerede besøgende, som har bidraget med en fantastisk stemning overalt. Også en stor tak til de mange udstillere, der har gjort sig umage med at skabe en spændende messe for de mange tusinde besøgende.

Storstilet jubilæumsgallashow og prestigefyldte priser
Årets gallashow ”The Greatest Show” var udsolgt både fredag og lørdag aften og underholdt de mange tusinde begejstrede tilskuere med smukke heste og musikindslag med Ida Corr, Sigmund, Julie Bertelsen og Rasmus Bjerg som John Mogensen kombineret med forskellige show-indslag i verdensklasse.

MCH's Varmblodspris uddeles hvert år af MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen sammen Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, som slog fast, at det har været let at udpege prismodtageren i år og bad den frivillige hjælper Anny Roed om at komme på banen. Anny Roed har været med lige fra starten i 1980, hvor hun og 29 andre hjælpere klarede opgaven under kåringen. I år er der 350 hjælpere i gang, og som en god rollemodel sætter hun sit positive præg på dem.

– Når Anny introducerer nye hjælpere, siger hun: Vi skal arbejde meget, og så skal vi have det sjovt og festligt sammen, når arbejdet er gjort. Og det er den ånd, der gennemsyrer hele hjælperteamet, fortalte Jan Pedersen, da han og Georg Sørensen overrakte MCH's Varmblodspris på 25.000 kroner.

Herefter tog Georg Sørensen ordet og bad Jan Pedersen blive på banen. Han takkede Jan og Dansk Varmblod for de 40 fantastiske år i MCH Messecenter Herning på vegne af alle i MCH.

– Det er helt unikt, det du og dine præsterer. Jyske Bank Boxen er bygget til de største stjerner og de unikke øjeblikke, og det er præcis det, I leverer, fastslog Georg Sørensen og overrakte skulpturen ”Fremgang” af kunstneren Jørgen Pedersen til et kæmpe bifald fra det feststemte publikum.

Jubilæumshyldesten fortsatte, da Georg Sørensen overrakte Jan Pedersen en personlig skulptur ”Take Care" af samme kunstner og bad publikum ære formanden for hans 25-års jubilæum i spidsen for Dansk Varmblod.

Blandt andre eftertragtede priser vandt Grand Prix-hingsten Skovens Rafael prisen som Årets Hingst. Prisen gives årligt til den hingst, som har gjort sig særligt bemærket som avlshingst. Skovens Rafael er ejet af Lotte Lindgreen samt Lotte og Per Skjærbæk fra Pries Stutteri.

H.K.H. Prinsesse Benedikte overrakte sin pris for 15. gang, og den smukke sølvstatuette blev givet til Horsebo Smarties, der sammen med pararytteren Stinna Tange Kaastrup i 2018 markerede sig som en del af den absolutte verdenselite.

Samtidig med de øvrige arrangementer fandt Dansk Mesterskab for registrerede Beslagsmede, Danish Open Farrier Championship 2019, sted med Hestens Værn som arrangør. Her dystede 78 beslagsmede om den ærefulde titel, der blev vundet af Daniel Sahl.

Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter afholdes igen 4. – 8. marts 2020.


Se flere billeder