01-02-2019  - MCH Presse

Brian Mikkelsen: Kunst spiller en uundværlig rolle i vores samfund

Brian Mikkelsen: Kunst spiller en uundværlig rolle i vores samfund

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, ses her sammen med årets åbningstaler Brian Mikkelsen og formand for Dansk Galleri Sammenslutning Thorkild N.B. Nielsen til åbningen af Art Herning. Foto: MCH/Lars Møller

Kunstmessen Art Herning åbnede fredag eftermiddag dørene til den 22. udgave, der i weekenden 1.-3. februar byder på en unik mulighed for at orientere sig i samtidskunsten blandt 40 deltagende gallerier fra hele landet.

40 deltagende gallerier fra hele landet stod fredag eftermiddag klar med udvalgte værker fra flere end 250 kunstnere, da Art Herning inviterede inden for til den 22. udgave af messen i MCH Herning Kongrescenter. Igen i år kan de besøgende på messen se frem til en weekend, hvor de kan opleve kunsten i virkeligheden og gå på opdagelse blandt forskellige kunstarter lige fra internationale og landskendte kunstnere til nye, spirende talenter på kunstscenen.  

Fredag eftermiddag bød på fernisering, hvor Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, roste udstillerne og takkede Dansk Galleri Sammenslutning for et langvarigt og godt samarbejde.

- Af hjertet tak for at denne tradition er mulig. Tak for at vi sammen kan byde velkommen til 40 af Danmarks bedste gallerier, der har gjort en stor indsats for at bringe den helt rigtige kunst til Art Herning. I fortjener virkelig en fantastisk weekend her i Herning, sagde Georg Sørensen og benyttede lejligheden til at drage paralleller til de danske verdensmestre i håndbold.

-  Et fællestræk for de danske verdensmestre er deres passion for det de laver og lever af. Passionerede ligesom alle jer gallerister, kunstnere og gæster. I har en stærk passion for kunst. En passion, der skaber kunst - og giver lyst til at købe kunst, sagde Georg Sørensen og opfordrede med et smil gæsterne til at give sig god tid og gerne komme flere dage.

Der er ikke noget, der er vigtigere end kunst og kærlighed

Årets åbningstaler, tidligere kulturminister, tidligere erhvervsminister og nu administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, sendte i sin åbningstale først en stor ros til Herning for de mange flotte arrangementer i byen, hvorefter han citerede tidligere statsminister Poul Schlüter for ordene ’der er ikke noget, der er vigtigere end kunst og kærlighed’.

- Kunsten kan inspirere og provokere, den kan samle, men den kan også splitte. Den kan vække følelser lige fra lykke til fortvivlelse. Kunsten giver os mulighed for diskussioner og refleksioner. Den giver et rum til fordybelse og fortabelse og fremfor alt, så er den en af de vigtigste kilder til nye idéer og nye perspektiver. Kunsten får os til at tænke nyt, den skaber kreativitet og innovation, og den rokker ved vores faste forestillinger om, hvordan verden hænger sammen. Det har vi brug for i dansk erhvervsliv, og det har vi brug for som mennesker, sagde Brian Mikkelsen, hvorefter han åbnede Art Herning 2019.

Bliv klogere på kunst

Weekendens Art Herning byder ikke blot på udstilling, men giver også de besøgende mulighed for at blive endnu klogere på kunst. Under messen præsenterer internetmediet kunsten.nu et sceneprogram, der dykker ned i maleriets historie. Lørdag og søndag kan de besøgende opleve foredrag med Jesper Elg fra V1 Gallery, kunstner Ditte Ejlerskob samt direktør på Holstebro Kunstmuseum, Anders Gaardboe Jensen. Søndag er der mulighed for at møde en gallerist i tidsrummet 12.00-14.00, hvor Thorkild N. B. Nielsen fra Galleri NB, Jørgen Østergaard fra Galleriet Ikast og Tom Christoffersen fra Galleri Tom Christoffersen på skift tager de besøgende med på en rundtur til forskellige udstillere samtidig med, at de deler ud af deres viden og ikke mindst syn på forskellige kunstarter.

Art Herning kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i weekenden 1.-3. februar. Læs mere på www.artherning.dk


Se flere billeder