27-01-2016  - MCH Presse

Broadway på vej til Boxen: Hairspray forbereder sig

Broadway på vej til Boxen: Hairspray forbereder sig

Hele castet til Hairspray var samlet til første læseprøve 25. januar. Foto: Christoffer Anias Sandager

Prøverne til den store musicalopsætning Hairspray er nu gået i gang. På første prøvedag var humøret lige så højt som mange danskeres forventninger til forestillingen – og som håret bliver det i musicalen

42.224 publikummer har allerede sikret sig billet til Hairspray, som har gallapremieren torsdag den 10. marts i Tivolis Koncertsal og derefter spilleperiode i Jyske Bank Boxen i Herning.

Hele castet, som bl.a. tæller Lene Nystrøm, Caroline Henderson, Martin Brygmann, Julie Zangenberg og Silas Holst, var i mandags samlet for første gang. Dagen blev brugt på læseprøver, introduktion til forestillingens 60’er-univers og ikke mindst fejring af Martin Brygmanns 53 års fødselsdag og det flotte billetsalg.

Hairspray spiller fra den 10. marts til den 24. april i Tivolis Koncertsal, og den 18.-22. maj danner Jyske Bank Boxen i Herning rammen om det festlige univers.

Der var masser af kram, spænding og 60’er-stemning i luften, da hele holdet bag Tivolis opsætning af Broadway-musicalen Hairspray mødte op til første læseprøve. Dagen blev brugt på introduktion til det cirka seks uger lange forløb, som holdet skal igennem, før de er klar til at modtage premierepublikummet torsdag den 10. marts. 

Spændte debutanter
Flere fra castet er velkendte fra teaterbranchen, men der er også mange nye ansigter, som for første gang skal stå på en musicalscene. Her kan bl.a. nævnes Julie Zangenberg, der primært er kendt for sin skuespillerkarriere på film og TV samt Aqua-sangerinden Lene Nystrøm. De skal spille mor og datter i Hairspray, som bliver begges musicaldebut. 

- Når man skal prøve noget nyt, så er det altid en udfordring. Jeg skal for eksempel danse koreografi og synge på samme tid. Det tror jeg bliver min største udfordring, fortæller Lene Nystrøm, som nød at komme i gang med prøverne og møde resten af holdet.

Herning glæder sig
Det er ikke uvant for MCH at kunne byde på imponerende musicals. MCH Herning Kongrescenter har hele 34 gange sat sin egen musicalproduktion op i Herning. Med de mange flotte opsætninger har Herning i årevis fremstået som en af landets førende musicalbyer. 

- Vores mangeårige erfaring med musicals har vist, at der er stor efterspørgsel efter store musical-oplevelser. Vi glæder os til at præsentere Hairspray og til at opleve en fantastisk historie og godt skuespil tilsat store musikalske oplevelser, siger Nicki Quist, Leder af Kultur hos MCH A/S.

Hairspray får premiere i Jyske Bank Boxen onsdag 18. maj 2016, og musicalen kører til og med søndag 22. maj 2016. Billetsalg via Billetnet.dk og i MCH Billetsalg, tlf. 9926 9708. Priser fra kr. 255,- inklusive gebyr. 

Læs mere om musicalen

Yderligere oplysninger: Leder af kultur Nicki Quist, MCH, tlf. 9926 9922 eller mail: niq@mch.dk

Cast
Nanna Rossen // Tracy Turnblad
Johannes Nymark // Link Larkin
Silas Holst //Corny Collins
Lene Nystrøm // Velma von Tussle
Julie Zangenberg // Amber von Tussle
Caroline Henderson // Motormouth Maybelle
Martin Brygmann // Edna Turnblad
Jesper Lohmann // Wilbur Turnblad
m.fl.

Kreativt team
Anders Albien // Instruktør
Tim Zimmermann // Koreograf
Thomas Langkjær // Kreativ / Executive producer
Johan Espeland // Scenograf
Johanne Eggert// Kostumedesigner
Palle Palmé//Lysdesigner
Frans Ebbesen// Lyddesigner
m.fl.

Gallapremiere: Torsdag den 10. marts 2016 kl. 20.00 i Tivolis Koncertsal. 
Musicalen Hairspray opføres i Jyske Bank Boxen, som det eneste sted uden for København, i perioden fra 18. maj til 22. maj 2016.

Se video fra dagen 

Billeder og video er til fri redaktionel brug.
Foto: Christoffer Anias Sandager