14-09-2016  - Lea Schøler Christensen / MCH Presse

Brugt tøj bliver til nødhjælp på Outlet-Messen

Brugt tøj bliver til nødhjælp på Outlet-Messen

Find det brugte tøj frem og tag det med på Outlet-Messen, hvor du kan give det til Røde Kors. Her er det MCH's medarbejdere, der smider tøj i containerne til forårets Outlet-Messe. Foto: Tony Brøchner.

MCH Messecenter Herning gentager samarbejdet med Røde Kors til Outlet-Messe den 1.-2. oktober.

Outlet-Messen

Outlet-Messen er Danmarks største shoppe-mekka med kvalitetsvarer til outlet-priser, så du kan shoppe amok med god samvittighed. Vi fylder hele 3 haller med varer fordelt under temaerne MODE BAZAAR, ROLLINGER, SPORT, MANDFOLK, BOLIG og LIVSSTIL. Sortimentet spænder bredt med varer til både hende og ham, børn og unge, skiløbere og golfspillere, huset og haven.

Røde Kors og MCH Messecenter Herning gik til forårets Outlet-Messe sammen om kampagnen ”Smid Tøjet Danmark”. Ved ankomsten til Outlet-Messen kunne de besøgende aflevere deres brugte tøj og dermed støtte Røde Kors’ arbejde, før de gik ind og shoppede nyt i hallerne, der var fyldt med gode tilbud.

- På en messe, hvor man køber nyt tøj, giver det god mening, at man kan give sit brugte tøj til et godt formål, der støtter verdens fattigste og mest udsatte mennesker. Man får ryddet op i klædeskabet, så man får plads til de nye indkøb, og det aflagte tøj kan blive til nødhjælp. Et så godt formål støtter vi meget gerne, siger Maja Kjær Juul, som er projektleder på Outlet-Messen.

Samarbejdet gentages

Når Outlet-Messen afholdes igen den 1.-2. oktober, gentager Røde Kors og MCH samarbejdet. Alle besøgende opfordres derfor til at tage deres aflagte tøj med og smide i tøjcontainerne, inden man tager hul på oplevelserne.

- Et godt initiativ skal gentages, før det bliver til en vane, og det vil vi gerne gøre det til. Outlet-Messens gæster skal vide, at de kan donere deres aflagte tøj her hos os, før de går ind og køber nyt, siger Maja Kjær Juul.

Brugt tøj – også det hullede – forvandles til mad, varme og besøg

Røde Kors modtager tøj, sko og tekstiler. Tøjet må gerne være slidt eller hullet, for det slidte tøj kan genbruges som tøjfibre. For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors for eksempel købe mad til to børn på flugt i mere end en måned eller give dem to varme tæpper.

Men Røde Kors arbejder også herhjemme. For værdien af 2 sække brugt tøj kan de sikre besøg og kontakt i 2 måneder til et ensomt menneske i Danmark

Landsindsamling på Outlet-Messen

På messens sidste dag, søndag den 2. oktober, holder Røde Kors desuden landsindsamling. Den kan man også støtte på Outlet-Messen, hvor Røde Kors’ indsamlere vil stå ved indgangene.

- Vi er glade for samarbejdet med Røde Kors på Outlet-Messen, så der kan bidrages til alt det gode og uundværlige arbejde, Røde Kors står bag, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.