11-06-2024  - MCH Presse

Caroline Wozniacki og Holger Rune skabte tennisfest i Jyske Bank Boxen

Caroline Wozniacki og Holger Rune skabte tennisfest i Jyske Bank Boxen

Fra venstre ses Gaël Monfils, Elina Svitolina, Caroline Wozniacki og Holger Rune, der leverede toptennis i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

Den stod på tennis i verdensklasse, da de danske esser Caroline Wozniacki og Holger Rune spillede mod stjerneparret Elina Svitolina og Gaël Monfils i en særdeles seværdig dyst i Jyske Bank Boxen 11. juni 2024. Aftenen bød også på et par underholdende singler.

Champions Battle 2024 var en tennisfest af de mest gavmilde, og de 7.000 engagerede publikummer var aftenen igennem vidner til det ene mere spektakulære point efter det andet. Aftenens fire tennisstjerner var veloplagte fra første færd og betog således de mange fremmødte tennisfans med både effektiv og ekvilibristisk tennis.

Først gjaldt det Caroline Wozniacki mod Elina Svitolina, og allerede fra start var der underholdning i topklasse. Indledningen af kampen bød på tre servegennembrud, inden det lykkedes Wozniacki at holde sin serv og bringe sig foran 3-1. Smæk for skillingen fik publikum ikke mindst, da danskeren undlod at smashe på en høj bold, men i stedet returnerede mellem benene med ryggen til modstanderen. Svitolina var med på legen og ”fløj” med armene til hver side i en forgæves jagt på en stopbold. Siden overlod Wozniacki sin ketsjer til en boldpige, mens Svitolina senere servede med underhånd – publikum klukkede på lægterne, og med ét var første sæt ovre; 6-3 til Wozniacki.

Andet sæt fortsatte med mere af det samme, men denne gang havde Svitolina overhånden og vandt 6-4. Dermed skulle afgørelsen findes i en match tiebreak, og her var der ingen tvivl – den nappede Wozniacki med cifrene 10-4, og dermed vandt hun også kampen til stående ovationer fra et medlevende publikum.

Elina Svitolina konstaterede efter kampen, at det havde været en god og hård kamp, og at det havde været fedt at spille i Jyske Bank Boxen for første gang. Caroline Wozniacki, der omvendt har gæstet multiarenaen gentagne gange, glædede sig også over kampen.

- Jeg følte mig on fire i tiebreaken, og det var fantastisk at være tilbage foran de danske fans – tak for støtten, den betyder rigtig meget, lød det fra den danske stjerne.

Forrygende kombination af kamp og show
Derpå indtog Holger Rune og Gaël Monfils det blå gulv, og også de leverede en forrygende kombination af kamp og show – der blev spillet hårdt og hurtigt, men også raffineret og med masser af tricks og finurlige slag, netspil og stopbolde. Samtidig blev der tid til underholdende hyggediskussioner med dommeren, highfives med linjedommerne og munter interaktion med publikum. Monfils lavede sjov med indimellem at udbryde ”let’s go”, og i et par særligt offensive dueller brølede han højere og højere, for hver gang han ramte bolden. Et tæt første sæt endte i tiebreak og sluttede 7-6 (9-7) til Holger Rune.

Også andet sæt var svært underholdende, og akkurat som Svitolina i aftenens første opgør skiftede også Monfils sig kortvarigt ud med en bolddreng – siden gjorde Rune det samme, og pludselig var publikum på det nærmeste vidne til en double. Siden reddede Monfils en matchbold imod sig ved at skyde mellem benene med ryggen til Rune, men lige lidt hjalp det – Rune vandt sættet 6-3 og dermed kampen.

Efterfølgende takkede Gaël Monfils alle publikummer for at være kommet ud og for at skabe en fed atmosfære. Han gjorde det klart, at det havde været en stor oplevelse, og det var en opfattelse, han delte med Holger Rune.

- Det var en kæmpe fornøjelse og helt fantastisk at spille her i Herning for første gang. Tusind tak til alle de fantastiske danske tennisfans og til Elina og Gaël for at tage turen hertil, lød det fra Holger Rune.

Kreative slag og intense dueller
Prikken over i’et fulgte i form af den længe ventede mixed double mellem de danske helte og det fransk/ukrainske par. Efter et par medrivende singler blev tråden taget grundigt op i en ligeledes ekstraordinær double spækket med kreative slag og intense dueller. Samtidig var det en kamp med masser af leg, flugtninger og seværdigt småspil ved nettet – og god stemning de to par imellem.

Caroline Wozniacki/Holger Rune og Elina Svitolina/Gaël Monfils fulgtes indledningsvist ad, men ved stillingen 2-3 brød sidstnævnte til 4-2. Danskerne brød imidlertid hurtigt tilbage, og sådan fortsatte det frem og tilbage, indtil Svitolina/Monfils kunne kåres som vinder af kampen, der endte med cifrene 6-4.

Champions Battle 2024 fandt sted i Jyske Bank Boxen 11. juni og blev overværet af 7.000 publikummer.


Se flere billeder