23-09-2019  - MCH Presse

Cirque du Soleil indtager Jyske Bank Boxen med populært show

Cirque du Soleil indtager Jyske Bank Boxen med populært show

I foråret 2020 kan det populære Cirque du Soleil-show 'Corteo' opleves i Jyske Bank Boxen. Foto: Cirque du Soleil

Det verdenskendte cirkusshow Cirque du Soleil giver hele seks optrædener til foråret i Jyske Bank Boxen med successhowet ’Corteo’. Forestillingen kan opleves i perioden 29. april til 3. maj 2020.

Hårrejsende akrobatik og et spektakulært sceneshow er, hvad publikum i Jyske Bank Boxen kan se frem til i foråret 2020. Det verdensberømte cirkus med de canadiske rødder, Cirque du Soleil, indtager nemlig Herning med showet ’Corteo’, der er en klar publikumsfavorit.

Det hele startede i 1980’ernes Canada med en gruppe talentfulde artister i Québecs gadebillede. I dag har det udviklet sig til et cirkusimperium, der med stor succes er repræsenteret med ikke færre end 1.400 artister fra mere end 70 forskellige lande. Over 200 millioner mennesker har allerede ladet sig rive med af Cirque du Soleils fantastiske shows, og nu kan cirkusmastodonten opleves for fjerde gang i Herning.

Cirque du Soleil har sat en ære i at gentænke det traditionelle cirkus. Det betyder, at de traditionelle cirkusdyr og -optrædener er erstattet af akrobatik, teater og dans i et sammensurium af et storslået show med imponerende scenografi og veludførte kostumer.

I Herning med publikumsfavorit
’Corteo’ er titlen på det show, Cirque du Soleil indtager Jyske Bank Boxen med. Og det er ikke hvilket som helst show. ’Corteo’, som henviser til en klovns forestilling om en festlig parade, er en af de mest populære forestillinger i cirkusimperiets katalog.

51 akrobater, musikere, sangere og skuespillere fra hele verden blander passionen omkring skuespil med kraften og energien fra akrobatikkens verden.

Spektakulært er desuden scenens udformning. Den bringer publikum i Jyske Bank Boxen ind i en teaterverden, som ikke tidligere er set i Cirque du Soleils spektakulære forestillinger. Teatertæppet er inspireret af en af de mest kendte arkitektoniske perler, Eiffeltårnet, mens flere andre tæpper er håndmalede for at sikre en autentisk, poetisk stemning i forestillingen.

Handlingen i showet er bygget op omkring en klovn, der forestiller sig sin egen begravelse. Begravelsen udspiller sig midt i et festligt karneval, alt imens engle ser til fra oven. Via medrivende dans, solidt skuespil og lyrisk og legende musik fremhæver showet såvel styrkerne som skrøbeligheden ved klovnen, som giver associationer til den menneskelighed, som er i alle mennesker.

Den fortryllende forestilling er instrueret af Daniele Finzi Pasca og havde premiere i Montreal i 2005. Sidenhen har showet været én lang succeshistorie og er overværet af flere end 9 millioner mennesker i 19 lande verden over.

Cirque du Soleil kan opleves i Jyske Bank Boxen i perioden onsdag 29. april til søndag 3. maj 2020, hvor det spektakulære show giver hele seks shows. Billetter kan købes på mch.dk fra fredag 27. september kl. 10.00.