17-05-2023  - MCH Presse

Cyberlandsholdet på udkig efter nye talenter på Gamebox Festival

Cyberlandsholdet på udkig efter nye talenter på Gamebox Festival

Sådan så det ud, da de nationale cybermesterskaber udspillede sig 6. maj 2023. Foto: Andrei Toth.

Danmark vandt i 2022 EM i cybersikkerhed, men der er ifølge Aalborg Universitet og Industriens Fond brug for, at vi dygtiggør os yderligere inden for disciplinen. Derfor stiller de sammen med konsulentvirksomheden Happy42 op på Gamebox Festival med en stand, der zoomer ind på hacking og hindring af selvsamme. Festivalen finder sted i MCH Messecenter Herning 26.-28. maj 2023.

Gamebox Festival er meget mere end ubekymret gaming - i år kan de besøgende eksempelvis modtage undervisning i cybersikkerhed på en stand skabt i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Industriens Fond og konsulentvirksomheden Happy42. Det er nemlig ifølge de tre helt afgørende, at vi klæder os endnu bedre på til fremtidens sikkerhedsmæssige farer online.

- Danmark er ét af verdens mest digitaliserede lande, og det gør os sårbare over for cyberangreb - især i en verden, hvor vi skal vænne os til, at cybertruslen er meget høj og også vil være det fremover. Manglen på cyberkompetencer er én af de største udfordringer, vi har, i forhold til at kunne beskytte borgere, virksomheder og myndigheder mod ondsindede hackere, konstaterer professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet og træner for det danske cyberlandshold Jens Myrup Pedersen og fastslår:

- Derfor er der brug for, at flere unge interesserer sig for cybersikkerhed, og at flere vælger en uddannelse inden for feltet. Cybersikkerhed kan dyrkes som hobby og konkurrence og er samtidig utrolig vigtig for vores samfund.

Håbet med tilstedeværelsen på Gamebox Festival er derfor at åbne flere unges øjne op for, at cybersikkerhed er både vigtig og spændende. Og måske endda at kapre kommende medlemmer til det danske cyberlandshold, der vandt EM i cybersikkerhed så sent som i 2022.

Virtuelle hacker-labs
På Gamebox Festival vil de besøgende kunne overvære en paneldebat om relevansen af cybersikkerhed nu og i fremtiden, ligesom man på Aalborg Universitet, Industriens Fond og Happy42's stand vil kunne deltage i workshops og konkurrere i cybersikkerhed som sport.

- Der bliver masser af muligheder for at prøve sine hacker-skills af i praksis, når vi giver adgang til virtuelle hacker-labs, hvor man i et lukket og sikkert miljø kan udforske og udnytte en lang række forskellige sårbarheder - og ikke mindst lære, hvordan man beskytter sig mod dem. Det gælder eksempelvis usikre hjemmesider, koder, der kan knækkes, og vandtanke, der kan hackes, fortæller Jens Myrup Pedersen og understreger, at man på standen også står klar med hjælp og hints.

Med standen og hele fokusset på cybersikkerhed beskæftiger Gamebox Festival sig med et højaktuelt område, som trekløveret bag nu søger at gøre mere attraktivt for flere via gamificering og oplysning.

Gamebox Festival 2023 finder sted 26.-28. maj i MCH Messecenter Herning. Læs mere hér.