03-06-2022  - MCH Presse

Daniel Rye kommer til Herning med nyt, gribende foredrag

Daniel Rye kommer til Herning med nyt, gribende foredrag

Daniel Ryes nye foredrag 'Vejen tilbage' kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 2. marts 2023. Pressefoto

Kampen for at bevare sig selv efter dybt traumatiserende oplevelser er omdrejningspunktet i tidligere IS-gidsel Daniel Ryes nye foredrag 'Vejen tilbage', som kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 2. marts 2023.

398 dage. Så længe blev den danske freelancefotograf Daniel Rye holdt som gidsel af terrororganisationen Islamisk Stat, som kidnappede ham i 2013, mens han var på reportagetur i Syrien for at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår.

Flere tusinde danskere sad på kanten af stolen, da de hørte Daniel Rye tidligere fortælle den forfærdelige og gribende historie. Nu er han tilbage med afslutningen - og kampen om at finde tilbage til livet i et nyt spændende foredrag under titlen 'Vejen tilbage', der kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 2. marts 2023.

Fra kanten af mørket tilbage til livet
I sit nye foredrag vil Daniel Rye berette om udfordringerne ved at bearbejde en så voldsom historie og samtidigt få genopfrisket de onde minder gennem en retssag, hvor han skulle se videoer, der viser hans venner blive slået ihjel og desuden se hele sagen omtalt på forsiden af verdens aviser.

I april i år stod Daniel Rye nemlig igen ansigt til ansigt med en af de IS-terrorister, der holdt ham i brutalt fangenskab og slog flere af hans medgidsler ihjel. Som mange danskere har fulgt i nyhederne, var to medlemmer af IS-gruppen, der blev kendt som 'The Beatles', for retten i USA anklaget for kidnapning, tortur, henrettelse af gidsler med mere. Og her var Daniel Rye et af kronvidnerne og blev igen konfronteret med de frygtelige oplevelser som fange hos terroristerne.

Den nyligt overstående retssag markerede et punktum for Daniel Rye, hvorfor han nu vil lukke yderligere op og ærligt fortælle om sin kamp for at bevare sig selv - både lige efter frigivelsen for otte år siden og i årene efter. Publikum får også indblik i Ryes udfordringer ved at skulle finde vejen tilbage til et almindeligt liv som fotograf og far.

Daniel Rye har i sine tidligere og meget populære foredrag vist sig som en fremragende og tænksom formidler, og når han atter stiller sig på scenen i Herning, er der i den grad nye og spændende fortællinger at se frem til.

Daniel Ryes nye foredrag 'Vejen tilbage' kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 2. marts 2023, og billetter kan købes via mch.dk.