04-12-2020  - MCH PRESSE

Danmark åbner EM med sikker sejr

Danmark åbner EM med sikker sejr

Foto: MCH/Lars Møller.

Fredag 4. december indtog de danske håndbolddamer Jyske Bank Boxen til deres første EM-gruppekamp, hvor de spillede sig til en sikker syvmålssejr over Slovenien.

FAKTA OM EM

EM i kvindehåndbold afvikles i et samarbejde mellem Norge og Danmark i Kolding og Herning.

Danmark spiller de tre indledende gruppekampe i Jyske Bank Boxen den 4., 6. og 8. december. Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende også spillet i Herning den 11., 13. og 15. december. Danmark har hjemmebane i Herning ved en eventuel finaleweekend. 

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2020 afvikles fra den 3.-20. december. Slutrunden bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering. Turneringen er med deltagelse fra 16 nationer, hvor turneringsplanen ser ud som følger:

Indledende gruppespil 
Gruppe A: Herning (Danmark)
Gruppe B: Herning (Danmark)
Gruppe C: Kolding
Gruppe D: Kolding

Mellemrunde 
Gruppe 1: Herning
Gruppe 2: Kolding

Finaleweekend 
Semifinaler, bronzekamp og finale: Herning

Fredag aften tog de danske håndbolddamer hul på deres første EM-gruppekamp i Jyske Bank Boxen. Modstanderen var Slovenien og til trods for de manglende slagsange og tilråb fra publikum, som var udelukket fra hallen på grund af covid-19-restriktionerne, formåede de danske håndbolddamer at lægge stærkt fra start. Igennem det meste af første halvleg stod Danmark godt i forsvaret, hvilket gav grundlag for flere kontrascoringer, og danskerne kunne derfor gå til pause med 14-12.

De danske håndbolddamer fastholdt det gode pres i anden halvleg, og især de danske fløjspillere, herunder Lærke Nolsøe, brillerede med at sætte det ene mål efter det andet i nettet. Slovenerne blev holdt på pæn afstand, og de fik derfor aldrig lov til at komme foran i anden halvleg. Dermed sikrede cheftræner Jesper Jensens tropper sig en flot start på EM-gruppen med en 30-23 sejr over Slovenien.

Prisen som kampens spiller gik til Kristina Jørgensen.

Den 14. udgave af EHF’s EM-turnering blev formelt set fløjtet i gang i Herning allerede 3. december, hvor Rusland – Spanien og Sverige – Tjekkiet tog hul på turneringen.

Danmarks næste kamp spilles søndag 6. december kl. 20.30, hvor modstanderen er Montenegro.
 

Læs mere om EM i kvindehåndbold

Følg med og hold dig opdateret på de sociale medier 

Jyske Bank Boxens Facebook og Instagram

Håndbolddamernes Facebook og Instagram

#jyskebankboxen
#håndbolddamerne
#ehfeuro2020
#handballispassion