05-12-2023  - MCH Presse

Danmark er klar til mellemrunden efter suveræn sejr over Rumænien

Danmark er klar til mellemrunden efter suveræn sejr over Rumænien

10.288 publikummer overværede Danmark - Rumænien i Jyske Bank Boxen 5. december. Foto: MCH/Lars Møller.

En sikker 39-23 sejr over Rumænien sikrede tirsdag aften de danske håndboldkvinder en førsteplads i gruppe E. Dermed venter Japan i første kamp i mellemrunden, som spilles torsdag 7. december kl. 20.30 i Jyske Bank Boxen.

Der var dømt topopgør tirsdag aften, da Danmark mødte Rumænien i sidste runde af gruppespillet. Med sejr eller uafgjort kunne de danske håndboldkvinder sikre sig en førsteplads videre til mellemrunden, så der var meget på spil mod den rumænske modstander, som havde vist sig stærk i gruppespillet. Rumænerne blev dog sat til vægs fra start, og efter bare fem minutter blev presset for stort for Rumæniens landstræner, som smed en timeout på bordet. Lige lidt hjalp det dog, og med et stærkt spil kunne Danmark gå til pause med en solid føring på 21-10.

Jørgensen var flyvende
De rød-hvide fans på tribunerne i Jyske Bank Boxen klappede, sang og heppede de danske håndboldkvinder igennem samtlige af de to gange 30 minutter – og trods en ihærdig indsats fra en lille rumænsk fandelegation, var der på banen aldrig nogen tvivl om, at føringen forblev dansk. Det kunne tilskrives suveræne redningsprocenter fra både Toft og Reinhardt – og tilsat et hold målskarpe kolleger i Emma Friis, Trine Østergaard og Kristina Jørgensen, kunne de danske håndboldkvinder glæde sig over en suveræn afslutning på gruppespillet. Kristina Jørgensen kunne tilmed fejre sin landskamp nummer 100 som aftenens topscorer med hele 10 mål samt den ærefulde titel som kampens spiller.

Den næste danske kamp spilles torsdag 7. december kl. 20.30, hvor Danmark møder Japan i Jyske Bank Boxen. Lørdag venter Polen, og mandag hedder modstanderen Tyskland. Billetter kan købes her.

Forinden Danmarks kamp mødtes Serbien og Chile i et opgør, der endte 30-16 i Serbiens favør.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere her.