13-12-2023  - MCH Presse

Danmark er klar til VM-semifinalen efter sejr over Montenegro

Danmark er klar til VM-semifinalen efter sejr over Montenegro

Der var stor jubel og klapsalver fra de 11.031 publikummer till onsdagens kamp i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller

Onsdag aften sikrede de danske håndboldkvinder sig en billet direkte videre til semifinalen efter en sensationel sejr over Montenegro på 26-24.

Med begejstret hujen, jubel og kæmpe klapsalver fra de 11.031 publikummer blev der skabt en stemningsfyldt hjemmebane for det danske kvindelandshold, der mødte Montenegro i kvartfinalen i Jyske Bank Boxen.

Der var lagt op til en direkte duel i kampen om en plads i VM-semifinalen. Vilkårene var klare: Det krævede en sejr over Montenegro, hvis de danske håndboldkvinder skulle sikre sig en billet videre til VM-semifinalen. Og det gjorde de!

Første halvleg var præget af et tæt spil, men Danmark fik lagt sig foran og sluttede første halvleg af på imponerende vis med et fantastisk spil fra Anne Mette Hansen til Kathrine Heindahl, der var fri på stregen, og som kunne bringe Danmark til pause med et mål i de sidste sekunder. Det danske landshold kunne derfor gå velfortjent til pause med 13-10 på måltavlen.

I en lige så tæt anden halvleg fortsatte Danmark og sikrede sig en sejr over Montenegro på 26-24 godt båret på vej af opbakningen fra de tusindvis af rød/hvide fans på lægterne. Kampens spiller blev keeperen Sandra Toft.

Forinden aftenens kamp mødtes Sverige og Tyskland i den første kvartfinale, som resulterede i en sikker sejr til Sverige med stillingen 27-20. Sverige er dermed sikkert videre til semifinalen på fredag kl. 21.00, hvor de møder Frankrig.

Med den danske sejr er Danmark videre til semifinalen, hvor de skal møde Norge på fredag kl. 17.30.

Fredagens kampprogram i Jyske Bank Boxen lyder:

Tyskland – Tjekkiet 11.30

Holland – Montenegro 14.30

Danmark – Norge 17.30

Frankrig – Sverige 21.00

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere her.


Se flere billeder