06-07-2023  - MCH Presse

Danmark får god modstand til VM-kampe i Jyske Bank Boxen

Danmark får god modstand til VM-kampe i Jyske Bank Boxen

Det var i Scandinavium, den svenske håndboldarena i Göteborg, at lodtrækning til puljerne ved VM i kvindehåndbold 2023 fandt sted torsdag eftermiddag. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Danmark skal møde Rumænien, Serbien og Chile i det indledende gruppespil i Jyske Bank Boxen, når der til december spilles VM i kvindehåndbold på dansk grund.

Fakta om Danmarks modstandere

  • Chile: Det bliver første gang, at det danske kvindelandshold skal møde Chile, som var placeret i fjerde seedningslag ved lodtrækningen.
  • Serbien: Danmark og Serbien har mødt hinanden i alt 10 gange tidligere. Sidst var ved EM i Slovenien sidste år, hvor det blev til en dansk sejr på 34-21.
  • Rumænien: Danmark og Rumænien har stået overfor hinanden mange gange efterhånden, 59 for at være helt præcis. Senest i to kampe i kvalifikationen til EM 2022, hvor det blev til to danske sejre.
  • I mellemrunden vil Danmarks gruppe blive puljet med Gruppe F, som består af Tyskland, Polen, Japan og Iran.

Torsdag eftermiddag dannede den svenske håndboldarena Scandinavium i Göteborg ramme om lodtrækningen til puljerne ved VM i kvindehåndbold 2023, som spilles i Danmark, Norge og Sverige.

Danmark var topseedet ved lodtrækningen og på forhånd placeret i gruppe E, der spilles i Jyske Bank Boxen, og det bliver altså i selskab med Rumænien, Serbien og Chile fra de øvrige tre seedningslag.

- Det var ikke ligefrem nogen drømmelodtrækning i og med, at vi trækker nogle af de stærkeste nationer fra andet og tredje seedningslag i form af Rumænien og Serbien. Så det kunne godt have været bedre, set med danske øjne, kommenterer den danske landstræner Jesper Jensen ovenpå lodtrækningen og tilføjer:

- Jeg forventer selvfølgelig, at vi går videre til mellemrunden - spørgsmålet bliver med hvor mange point. Så det kommer til at være allerede fra kamp ét, at vi skal forsøge at hente point, som vi kan tage med over i mellemrunden. Så der venter nogle spændende kampe, og der burde være masser af incitament for de danske håndboldfans til at komme allerede til de indledende kampe og være med til at skabe en fantastisk kulisse, slutter landstræneren.

I alt 32 nationer deltager ved VM, der spilles mellem den 29. november og 17. december. Mesterskabet begynder med otte indledende grupper á fire hold. De tre bedste fra hver gruppe avancerer til fire mellemrunder med seks hold i hver. Herfra går de to bedste hold videre til kvartfinalerne. De otte hold der ikke går videre fra det indledende gruppespil mødes i stedet i President’s Cup.

Nedtællingen er for alvor begyndt
Dansk Håndbold Forbund arrangerer VM i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark – og hos medarrangørerne er nedtællingen til VM også for alvor begyndt:

- Jeg er sikker på, at det bliver et brag af en håndboldfest i Jyske Bank Boxen og i Herning Kommune. Vi glæder os meget til at være værter for alle deltagerne og de mange tilskuere, der kommer til Herning for at se verdens bedste kvindelige håndboldspillere i aktion. Jyske Bank Boxen er en imponerende kulisse, og en fantastisk hjemmebane for det danske landshold, siger borgmester i Herning Kommune, Dorte West.

Også i Frederikshavn ser de frem til at danne ramme om en kæmpe håndboldfest, når gruppe G og H med storhold som Brasilien, Spanien og Holland indtager den nordjyske håndboldarena:

- Vi elsker at få gæster, og Frederikshavn er klar til at byde alle spillere, trænere, officials og fans fra hele verden et varmt velkommen til VM 2023. Vi allerede i gang med at varme op til at levere et værtskab i verdensklasse, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Læs mere om VM i kvindehåndbold og køb billetter her.