25-06-2018  - MCH Presse

Danmark får god pulje til VM på hjemmebane i Jyske Bank Boxen

Danmark får god pulje til VM på hjemmebane i Jyske Bank Boxen

Administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen ses her sammen med generalsekretær i DHF, Morten Stig og formand for DHF, Per Bertelsen til lodtrækningen til VM i herrehåndbold, der fandt sted mandag på Københavns Rådhus. Foto: Scanpix/Lars Møller

De fire grupper til VM i herrehåndbold, der finder sted i Danmark og Tyskland i januar 2019, blev offentliggjort efter lodtrækning mandag middag.

Gruppe A (Berlin)

Frankrig

Rusland

Tyskland

Serbien

Brasilien

Sydkorea

 

Gruppe B (München)

Kroatien

Makedonien

Island

Bahrain

Japan

 

Gruppe C (Herning)

Danmark

Norge

Østrig

Tunesien

Chile

Saudi-Arabien

 

Gruppe D (København)

Sverige

Ungarn

Qatar

Argentina

Egypten

Angola

Der er et brag af en håndboldfest i vente, når Tyskland og Danmark deler værtskabet til VM i herrehåndbold i januar 2019. Mandag blev der trukket lod til den store begivenhed på Københavns Rådhus, hvor Danmark på forhånd var placeret i Gruppe C.

Efter lodtrækningen stod det klart, at de øvrige fem deltagere i Gruppe C blev Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien. Landstræner Nikolaj Jacobsen er fint tilfreds med lodtrækningen:

- Det er en god gruppe, der giver os mulighed for at skabe et godt resultat her på hjemmebane. Vi vidste på forhånd, at vi ikke kunne få Frankrig og Spanien i vores halvdel, og det betyder selvfølgelig meget. Norge, som kom i vores gruppe, er blandt de bedste hold i verden, men jeg synes stadig, at der er gode muligheder for at gøre en god figur. Kan vi spille på vores niveau, så synes jeg godt, at vi kan tillade os at drømme om en semifinale, siger den danske landstræner.

Danmark spiller åbningskamp mod Chile i København 10. januar, mens de resterende opgør i Gruppe C bliver afviklet på hele Danmarks hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Hvis håndboldherrerne spiller sig videre til mellemrunden, foregår kampene også i Jyske Bank Boxen. Semifinalerne bliver spillet i Hamborg i Barclaycard Arena, mens bronzekampen og finalen bliver spillet i Jyske Bank Boxen.