27-01-2019  - MCH Presse

Danmark skriver VM-historie i Jyske Bank Boxen

Danmark skriver VM-historie i Jyske Bank Boxen

Danmark har vundet guld ved VM i Herrehåndbold i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

De danske håndboldherrer skrev søndag aften historie i Jyske Bank Boxen, da de slog Norge 31-22 og vandt 26. udgave af VM i Herrehåndbold på hele Danmarks hjemmebane.

Danmark er verdens bedste håndboldhold. Det er soleklart, efter Mikkel Hansen og co. vandt VM-guld i Jyske Bank Boxen søndag aften.

Finalen bød på et vaskeægte naboopgør, hvor de danske håndboldherrer tog imod Norge i en totalt udsolgt Jyske Bank Boxen. De 15.000 håndboldfans sørgede for, at lægterne i Jyske Bank Boxen længe før kampstart var dækket af rødt og hvidt, og allerede inden kampen blev fløjtet i gang, var der ingen tvivl om, at det rød-hvide menneskehav heppede på Danmark.

’Der er et yndigt land’ gjaldede over hele Jyske Bank Boxen og kickstartede den spektakulære stemning, som fortsatte kampen igennem med klapsalver, tilråb og sang fra de rød-hvide fans.

I kampens første minutter fulgtes Danmark og Norge tæt, og efter godt seks minutters spil bragte danskerne sig for første gang foran til stillingen 4-3. Efter godt 11 minutters spil førte Danmark med tre mål til enorm jublen fra de danske fans. Herefter kom Danmark hurtigt til at dominere en intens og fysisk første halvleg med flot dansk spil og en række enestående redninger af Niklas Landin. Hele Danmarks drenge kunne gå til pause med en fortjent føring på 18-11.

VM-guld for første gang nogensinde
I anden halvleg fortsatte Danmark målfesten med storslået spil, der i den grad var en VM-finale værdig, og snart stod det klart, at de danske håndboldherrer ville tage guldet på hjemmebane. Flere minutter inden slutfløjtet hoppede de danske spillere af glæde på bænken, mens tilskuerne sang ’Vi er røde, vi er hvide’ over hele Jyske Bank Boxen.

For fjerde gang i historien var Danmark i en VM-finale, og da kampen blev fløjtet af, havde Danmark sikret sig VM-guld som det første danske landshold nogensinde – endda som ubesejrede gennem hele spillerunden. Danmark vandt 31-22 over Norge og blev efter kampen hyldet af det stående publikum, mens håndboldherrerne indtog sejrspodiet og fik deres velfortjente guldmedaljer til et enormt bifald fra publikum på lægterne, hvorefter Danmark fik overrakt VM-trofæet i en guldregn af konfetti.

Hyldest i Herning
Festen fortsætter søndag aften på torvet foran MCH Herning Kongrescenter, hvor de danske håndboldherrer indtager balkonen ved 21-tiden, og de danske fans vil sørge for at give guldvinderne en hyldest og fest, de aldrig glemmer.

Jyske Bank Boxen dannede søndag aften også ramme om bronzekampen. Her vandt Frankrig 26-25 mod Tyskland og sikrede sig således 3. pladsen.


Se flere billeder