15-12-2023  - MCH Presse

Danmark taber højdramatisk VM-semifinale til guldfavoritterne fra Norge

Danmark taber højdramatisk VM-semifinale til guldfavoritterne fra Norge

12.136 håndboldfans overværede VM-semifinalen mellem Norge og Danmark i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

Det blev bogstavelig talt afgjort i sidste sekund, da Norge 15. december 2023 bookede en finaleplads på bekostning af Danmark ved VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen. De danske helte leverede ikke desto mindre en flot indsats og kan med stolthed se frem mod søndagens bronzekamp mod Sverige.

Længe lignede det, at de danske håndboldkvinder skulle få skovlen under stjernerne fra Norge, da de to lande fredag aften tørnede sammen for øjnene af 12.136 publikummer i Jyske Bank Boxen. Vort naboland mod nord endte imidlertid akkurat med at trække det længste strå i en sand gyser af en kamp, der efter forlænget spilletid sluttede 29-28 i norsk favør.

De danske helte lagde ellers suverænt fra land og dominerede hele første halvleg, hvor de var i front fra start til slut og stille og roligt udbyggede føringen til pausestillingen 14-9. Althea Reinhardt i målet reddede stort set alt og holdt de norske stjerner på beskedne ni mål før pausen, og oppe foran var Kathrine Heindahl i hopla på stregen med fire mål – samme Heindahl måtte desværre i starten af anden halvleg udgå med en skade.

Netop anden halvleg udartede sig væsentligt anderledes end første, for nu var det Norges tur til at være ovenpå – anført af Henny Reistad åd de norske kvinder sig ind i opgøret, og med to et halvt minut igen var alt for første gang siden 0-0 atter lige, 22-22. Og med under ét minut tilbage bragte Norge sig i front 23-22. Den danske landstræner Jesper Jensen kaldte en time-out med 22 sekunder tilbage, og efterfølgende trak Danmark et straffekast, der blev stensikkert sat ind af Kristina Jørgensen.

Dermed sluttede den ordinære spilletid 23-23, hvorefter det gjaldt forlænget spilletid. Også dén blev en særdeles tæt affære – første halvleg sluttede 2-2, mens anden halvleg sluttede 4-3 til Norge qua en scoring i kampens allersidste sekvens, og dermed endte Danmark altså med at tabe 28-29.

Kampens spiller blev Althea Reinhardt, og dansk topscorer blev Kristina Jørgensen med syv mål.

Medrivende også på lægterne
Jyske Bank Boxen var klædt i rødt og hvidt tilsat norske doser blåt denne fredag aften, og kampen på lægterne var næsten lige så fascinerende som den yderst medrivende og dramatiske dyst på gulvet – der blev buhet og heppet om kap, der blev trommet, der blev sunget ”vi er røde, vi er hvide”, og sammen blev der lavet den flotteste bølge, der skyllede hele multiarenaen rundt.

Resultatet betyder, at Norge søndag skal spille finale mod Frankrig, der i deres semifinale slog Sverige 37-28, mens Danmark skal spille bronzekamp mod Sverige samme dag. Begge kampe udspiller sig i Jyske Bank Boxen, og det samme gælder kampen om femtepladsen mellem Tyskland og Holland og kampen om syvendepladsen, der udkæmpes af Tjekkiet og Montenegro – ligeledes søndag.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere her.


Se flere billeder