07-12-2023  - MCH Presse

Danmark taber tæt VM-dyst mod Japan

Danmark taber tæt VM-dyst mod Japan

De danske håndboldkvinder kom godt fra start ved deres første mellemrundekamp ved VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen, men endte med at tabe 26-27 til Japan, der vandt på et vip i de døende sekunder.

De danske fans var vanen tro i topklasse, da Danmark torsdag aften 7. december skulle forsøge at fortsætte stimen af sejre ved VM i kvindehåndbold. Sådan gik det imidlertid ikke, for efter en jævnbyrdig første halvleg, der endda bød på et indledende dansk overtag, hev Japan akkurat sejren i land med et modigt mål til allersidst.

Det overraskende nederlag er ingen katastrofe for de danske helte, der endnu har skæbnen i egne hænder. Vinder de deres kommende to mellemrundekampe mod Polen og Tyskland, er de fortsat sikret videre avancement i turneringen – lørdag gælder det Polen, mandag Tyskland, og begge kampe kan opleves i Jyske Bank Boxen.

Mie Højlund blev med seks mål Danmarks topscorer mod Japan, mens Emma Friis og Trine Østergaard hver bidrog med fire mål. Japans målvogter Sakura Kametani blev kåret til kampens spiller.


Se flere billeder