17-12-2023  - MCH Presse

Danmark vinder bronze ved VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen

Danmark vinder bronze ved VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen

De danske spillere var i ekstase efter sejren. Foto: MCH/Lars Møller.

Efter endnu en fremragende holdindsats vandt de danske helte bronze ved VM i kvindehåndbold, da de 17. december 2023 besejrede Sverige med 28-27 i kampen om tredjepladsen. En stærk kulmination på en slutrunde, hvor håndboldkvinderne diskede op med den ene flotte og underholdende kamp efter den anden.

Det blev helt tæt til sidst, men heldigvis og takket være smukt spil, fornemme mål, kampgejst og koldblodighed vandt de danske håndboldkvinder bronze ved VM i kvindehåndbold. Det skete via en sejr på 28-27 mod Sverige i kampen om tredjepladsen i Jyske Bank Boxen, der nok en gang bød på bølger og jubelbrøl i lange baner på de tætpakkede lægter.

De danske helte lagde fremragende ud og førte hurtigt 6-2, inden svenskerne kom bedre med i kampen og stille og roligt arbejdede sig tilbage. Efterhånden var de blot bagud med en enkelt, 7-8 og 9-10 stod den, men så trak danskerne igen fra og ville være gået til pause med en firemålsføring, hvis altså ikke de blågule havde reduceret til pausestillingen 15-18 i halvlegens sidste sekund. Anne Mette Hansen og Mie Højlund scorede begge tre mål hver i en første halvleg, hvor også det nye håb Julie Scaglione og (i Kathrine Heindahls fravær) hasteindkaldte Kaja Kamp nettede et par gange hver.

Parløbet fortsatte i anden halvleg, hvor svenskerne igen halede ind på danskerne med det resultat, at de med lidt over 10 minutter tilbage af kampen udlignede til stillingen 23-23. Siden stod den også 25-25, men foran kom nabolandet mod øst aldrig, og kampen sluttede altså 28-27 i dansk favør. Kampens spiller blev Mie Højlund, der med fem mål også blev dansk topscorer sammen med Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen.

De efterfølgende jubelscener efterlod ingen i multiarenaen i den fjerneste tvivl om vigtigheden af den danske sejr, for vor helte på gulvet faldt straks efter slutfløjtet hinanden om halsen, dansede, fældede glædestårer og dannede jublende sejrscirkler. Bronzemedaljen var en realitet, og det var tydeligvis en lettelse – høj moral af de danske håndboldkvinder, der nu blandt meget andet kan se frem til OL i Paris.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere hér.


Se flere billeder