27-03-2022  - MCH Presse

Danmarks bedste kok og tjener udnævnt på Foodexpo

Danmarks bedste kok og tjener udnævnt på Foodexpo

Køkkenchef hos God smag i København Marc Foged Stockmarr er kåret til Årets Kok 2022 under fødevarmessen Foodexpo i Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Den niende udgave af Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er i disse dage i fuld gang i MCH Messecenter Herning, hvor 561 udstillere og tusindvis af fagfolk fra fødevarebranchen 27.-29. marts er samlet. Efter tre coronaudsættelser byder messen på rekordmange aktiviteter og en række traditionsrige fagkonkurrencer, og på åbningsdagen var det blandt andet danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere, der var på programmet.

Marc Foged Stockmarr og Mathias Breinholt. Det er navnene på Danmarks bedste kok og Danmarks bedste tjener. Efter søndagens benhårde dyst i konkurrencekøkkenerne i Herning løb Marc Foged Stockmarr fra God smag med titlen som Årets Kok, mens prisen som Årets Tjener gik til Mathias Breinholt fra Restaurant Moment.

- Jeg er sådan helt vanvittig stolt - det føles fuldstændig sindssygt, og jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg fandt først for to uger siden ud af, at jeg skulle med, så det føles totalt EM i '92-agtigt, lød det fra en begejstret Marc Foged Stockmarr.

Danmarksmesterskabet, som HORESTA står bag, udspillede sig på åbningsdagen på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der efter tre coronaudsættelser og dermed fire års pause samler tusindvis af fagfolk fra fødevarebranchen til tre begivenhedsrige messedage i MCH Messecenter Herning. 561 udstillere står klar med de seneste fødevaretrends, og aktivitetsprogrammet er rekordstort med blandt andet 25 fagkonkurrencer med kåring af alt fra kongerigets bedste romkugle til Nordens bedste bæredygtige kok.

En messe med historiske rødder
Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen bød søndag velkommen ved fødevaremessens officielle åbning, og han benyttede blandt andet sin velkomsttale til at tage et tilbageblik på Foodexpos lange historik. I sin nuværende form fandt fødevaremessen første gang sted i 2004, men den udspringer oprindeligt af de tre messer Interfair, Nordbag samt Hotel, Restaurant & Catering ud fra en vision om at forene brancherne i én stor, samlende messe.

- Med den udvikling, Foodexpo har været igennem siden, er det tydeligt, at det var den rigtige beslutning. Så tak til alle jer fra de 13 brancheorganisationer, som står bag Foodexpo, for dengang og nu at samle brancherne. Det er imponerende, hvad I samarbejdspartnere og udstillere bringer med jer ind på messen, som i år byder på rekordmange aktiviteter, lød det fra Georg Sørensen.

Direktøren åbnede messen i fællesskab med fremtrædende aktører fra fødevarebranchen, nemlig tv-kok Claus Holm, markedschef hos Økologisk Landsforening Torben Blok, formand for Bager- & Konditormestre i Danmark John Jønsson, formand for Danske Slagtermestre og FødevareDanmark Leif Laustsen samt formand for HORESTA Jan Laursen. De fik hver især mulighed for at fortælle om de mange aktiviteter og spændende nyheder, som deres områder på messen byder på med alt fra bæredygtigt modeshow over masterclass i vinsmagning til et nyt, stort møbelunivers - og et væld af traditionsrige fagkonkurrencer.

Prisregn over fødevarebranchen
Foruden landets bedste kok og tjener bød messens åbningsdag på udnævnelse af Danmarks bedste konditor - et trofæ som Louise Zeeb Engmann Thomsen fra Johns Kagehus kunne løfte efter tæt dyst ved bagerbordet. Det blev også slået fast, at Damiano Pezzi fra Nimb mikser Danmarks bedste mocktail, efter han vippede de øvrige finalister af pinden i DM i Klassisk Mocktail.

Den nystiftede StartUpAward blev også uddelt på åbningsdagen, hvor besøgende for første gang kunne besøge det nyetablerede iværksætterområde FoodStartUp. Prisen gik til virksomheden Reduced, der er specialister i fond, fermenteret umami sauce og smagsforstærkere lavet på upcyclede råvarer. Søndag var der også hyldest og hæder til de danske slagtermestre, da Danmarks bedste spegepølse, grillpølse, rullepølse, leverpostej og frikadelle blev kåret.

Få det fulde overblik over konkurrencefinaler og -vindere her.


Se flere billeder