20-03-2023  - MCH Presse

Danmarks næste Bocuse d’Or-kok fundet forud for Madværkstedet

Danmarks næste Bocuse d’Or-kok fundet forud for Madværkstedet

Sebastian Holberg Svendsgaard er Danmarks nye Bocuse d'Or-kok. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Bocuse d'Or Danmark-udvælgelseskonkurrencen til det uofficielle europamesterskab i gastronomi 2024 udspillede sig mandag 20. marts 2023 i Lokomotivværkstedet i København - dagen før den eventbaserede fødevaremesse Madværkstedet åbner samme sted. Vinderen blev Sebastian Holberg Svendsgaard fra Vemmelev nær Slagelse, der fik sin præmie overrakt af erhvervsminister Morten Bødskov.

Kokkekunst af ypperste klasse var på menuen, da den næste danske Bocuse d'Or-deltager skulle findes ved en udvælgelseskonkurrence afholdt dagen før fødevaremessen Madværkstedet i Lokomotivværkstedet. Tre kokke deltog i konkurrencen, og de skulle hver især tilberede to hovedretter til ti personer - første ret skulle afleveres efter fem timer, mens anden ret skulle afleveres efter yderligere 35 minutter.

Erhvervsminister Morten Bødskov var til stede og holdt en tale, hvori han takkede deltagerne og dansk gastronomi i det hele taget for at sætte Danmark på verdenskortet. Derefter fik ministeren æren af at løfte sløret for dagens vinder.

Og dommerpanelet, der blandt andre bestod af tidligere Bocuse d'Or-vindere, pegede på Sebastian Holberg Svendsgaard fra Vemmelev nær Slagelse som den næste danske Bocuse d'Or-kok. En udvælgelse, der mildest talt er vigtig for den unge kok, som også fremhæver sin coach og sin assistent på dagen.

- Det betyder alt at vinde i dag, og det er den mest magiske følelse at have præsteret det her sammen med mit team. Al den energi, alle lægger i det - det er fantastisk og faktisk det, der betyder mest for mig. Jeg havde en kæmpe klump i maven på forhånd, så det er en enorm forløsning nu at have vundet, lyder det fra Sebastian Holberg Svendsgaard, der havde Olivia Jensen med som coach og Mathias Lynghamar som assistent.

Sebastian Holberg Svendsgaard er nu Danmarks kandidat til det uofficielle europamesterskab i gastronomi i Trondheim i 2024 og har samtidig muligheden for at kvalificere Danmark til verdensmesterskabet i Lyon i 2025. Danmark har tre gange tidligere vundet Bocuse d'Or - først ved Rasmus Kofoed i 2011 og siden ved Kenneth Toft-Hansen i 2019 og Brian Mark Hansen her i 2023.

Mange events i vente tirsdag og onsdag
Det nye kuld af Bocuse d'Or-aspiranter boltrede sig mandag i de samme køkkener, som tirsdag 21. marts indtages af deltagerne i den ligeledes prestigefyldte konkurrence Årets Kok - én af i alt 40 events på årets udgave af Madværkstedet. Messen har i år et endnu større fokus på events end tidligere - lange rækker workshops og masterclasses er således med til at sikre et par inspirerende og horisontudvidende dage.

I centrum er ikke mindst grøn omstilling, hvad den indebærer af viden om plantebaserede produkter, genanvendelighed, madspild og en mere bæredygtig tilgang til de råvarer, der bruges i eksempelvis kantiner, storkøkkener og restauranter.

Event-områderne Showkøkkenet, Planteriget, Nørderiet, Baren og VIP-køkkenerne lægger gulv til de mange events, og områderne findes i oplevelseszonerne Kød & Fisk, Grønt & Plantebaseret, Brød & Kager og Drikkevarer/Vin & Spiritus. Yderligere oplevelseszoner tæller Mejeri, Specialiteter, Non-Food og 'Boblerne' (iværksættere).

Madværkstedet 2023, der arrangeres i et samarbejde mellem MLDK Mærkevareleverandørerne og MCH A/S, finder sted i Lokomotivværkstedet i København 21.-22. marts. Messen er beslægtet med Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Læs mere hér.


Se flere billeder