19-04-2024  - MCH Presse

Danmarks største gamingevent er i fuld gang

Danmarks største gamingevent er i fuld gang

Meet 'n' greet med ComKean var et populært tilløbsstykke fredag eftermiddag. Foto: MCH/Theis Poulsen.

Gamebox Festival åbnede fredag eftermiddag, hvor gaming-entusiaster i alle aldre flokkedes om festivalens mange udstillere, aktiviteter og berømtheder. Dermed er der taget hul på en weekend med alt gaming-relateret, hvor oplysning og underholdning går hånd i hånd. Gamebox Festival finder sted i MCH Messecenter Herning 19.-21. april 2024.​​​​​​​

Årets helt store gamingevent startede officielt fredag eftermiddag klokken 15, men allerede fra morgenstunden summede det af liv i de i alt ni messehaller, der danner rammen om årets udgave af Gamebox Festival. Her blev i omegnen af 600 elever fra 10 skoler i og omkring Herning således vist rundt på festivalen, ligesom de overværede et oplæg fra Politiets Onlinepatrulje om god digital opførsel - sideløbende deltog lærerne i konferencen 'Gaming, Gambling & Ungdomskultur'.

Siden åbnede festivalen for alle, og Danmarks største gamingevent blev straks indtaget af begejstrede gamer-entusiaster fra hele landet, der forventningsfulde gik på opdagelse i det unikke gaming-slaraffenland eller placerede sig foran skærmene i LAN-hallerne, som i år tæller rekordmange gamere.

Stjerner og turneringer fra første færd
Allerede i løbet af festivalens første par timer var der meget at opleve: Der var en velbesøgt meet 'n' greet med gamingidolet ComKean, der var farverig fest i gamingens navn ved de populære DR Ultra Gaming-værter Sigge og Maria, der var underholdning fra Astralis, og der var mulighed for at møde FC Midtjylland-stjernerne Juninho og Emiliano Martínez - og meget, meget mere.

Ligeledes fredag eftermiddag havde de besøgende mulighed for at tage kampen op mod professionelle gamere i Beat the Pro, der ligesom DR Ultra Gaming fandt sted på den opskalerede Jyske Bank Main Stage. Desuden blev flere af festivalens turneringer skudt i gang - det gjaldt eksempelvis efterskolernes 'Counter-Strike'-turnering.

Underholdning i vente weekenden lang
Fredag aften gælder det startskuddet på festivalens mest profilerede turnering, Counter-Strike-turneringen Gamebox Masters, der har en samlet præmiepulje på 50.000 kroner. Turneringen løber over hele weekenden og kulminerer med en finale søndag eftermiddag klokken 14. Og mange flere turneringer følger i de kommende dage ikke mindst takket være Esportligaens Mesterskaber, hvori der dystes i alt lige fra 'Fortnite' til 'League of Legends'.

Derudover byder festivalen lørdag aften på Danish Game Awards, der hylder Danmarks dynamiske og innovative videospilindustri, og i år har den kendte skuespiller Pilou Asbæk som vært. Andre højdepunkter tæller Elgigantens særdeles populære giveaway-shows lørdag og søndag på slaget 13.37, ligesom Morten Münster givetvis bliver et tilløbsstykke, når han søndag eftermiddag afholder en live byggekonkurrence i 'Minecraft'.

Gamebox Festival finder sted 19.-21. april 2024 i MCH Messecenter Herning og afholdes med opbakning fra Elgiganten, Jyske Bank, itm8, Carlsberg SPORT, Astralis, DGI, Esport Danmark, Dansk Firmaidræt, Ungdomsringen, DIF, HLTV, Netparty Herning, DLX og Esportligaen. Læs mere på gameboxfestival.dk.


Se flere billeder