22-04-2022  - MCH Presse

Danmarks største gamingevent klar til start

Danmarks største gamingevent klar til start

MCH Messecenter Herning omdannes 22.-24. april 2022 til et sandt gamermekka, når Gamebox Festival for første gang finder sted. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Prestigefyldte turneringer i blandt andet FIFA, CS:GO og League of Legends udspiller sig på weekendens Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning, hvor man også kan møde en række kendte streamere og teste sine evner mod professionelle gamere. Også talks, SimRacing, showkampe, et kæmpe LAN-party og et regulært udstyrsmekka er i vente, når Danmarks nye gamingevent fredag 22. april slår dørene op.

Et gamerslaraffenland uden hjemligt sidestykke er i vente, når Gamebox Festival i weekenden byder indenfor til 30.000 kvadratmeter spækket med gamingrelaterede aktiviteter. Festivalen er et overflødighedshorn af computerspil og -udstyr, stjerner, gamere såvel som streamere og underholdende showkampe, ligesom festivalen trakterer med et omfattende talks-program, der kommer hele vejen rundt om gamerkulturen.

Den samlede præmiepulje beløber sig til over 200.000 kroner, når der på Gamebox Festival dystes i alt lige fra FIFA, CS:GO og League of Legends til cosplay og digital motorsport. I FIFA-turneringen GameBoks Cup deltager 14 eSuperligaklubber, i League of Legends dystes om adgangen til den internationale finale i turneringen Red Bull Solo Q, og i CS:GO-turneringen Gamebox Invitational kæmper otte hold om æren og 50.000 kroner.

- Gamebox Invitational byder på en række danske tophold, der udgøres af spillere, som er lige ved at tage springet op til nogle af verdens bedste hold. Det er altså nogle af Danmarks største talenter, der kan opleves i Herning. Derfor er Dust2 selvfølgelig på pletten, og vi er rigtig glade for, at så ambitiøst et projekt som Gamebox Festival også vil være med til at give de kommende danske verdensstjerner en flot og eksklusiv ramme at konkurrere i, udtaler Christen Sandersen, chefredaktør på CS:GO-mediet Dust2, der er med til at arrangere Gamebox Invitational.

Derudover skal danmarksmesteren i digital motorsport findes i turneringen Porsche Esports Carrera Cup, hvor der er 100.000 kroner på højkant, ligesom vinderen af DBU's DM i eFodbold og Cosplay Craftmanship-konkurrencen skal findes og kåres. Blandt meget andet kan fredag klokken 17 også opleves Minebox - et spændende Minecraft-show.

Stjerneregn og virtuel brasserbold
I Beat the Pro-området indfinder et væld af professionelle gamere sig, og fælles for dem alle er, at de er klar på at lade sig udfordre af deres fans - det gælder eksempelvis CS:GO-stjernerne Kjaerbye og Bubzkji samt én af verdens bedste Fortnite-spillere, Th0masHD.

Og i The Lobby er der mulighed for at møde en række af landets største streamere og se, hvordan de arbejder - det gælder eksempelvis MarckosHD, Jaxstyle og Fjallefar, der alle har flere hundredetusinde følgere på diverse platforme.

Også én af landets mest kendte komikere kigger forbi, ligesom der er lagt op til virtuel brasserbold, når den brasilianske superligaspiller Evander Ferreira i en showkamp møder den uofficielle verdensmester i FIFA, ligeledes brasilianske Stephanie 'Teca', der spiller for Astralis.

Talks-program kommer rundt om gamerkulturen
Gamebox Festival er fart og spænding, fans og forbilleder, men det er også en begivenhed med mulighed for at hente ny viden. Festivalen forestår således en lang række talks, der giver et unikt og lærerigt indblik i gamingverdenen og arbejder med de tre spor Gamerkultur & Fællesskaber, Forældreskolen og Mennesker i gaming.

Førstnævnte undersøger subkulturer, fællesskaber og foreningers roller i gaming, mens Forældreskolen både underviser, udfordrer og underholder forældre, der er bekymrede for deres børns gaming. Mennesker i gaming byder blandt meget andet på et møde med tre Astralis-stjerner.

Hos Gamebox Festival glæder man sig over, at det efter mange måneders forberedelse nu endelig går løs.

- Vi er meget glade og forventningsfulde og ser frem til tre dage spækket med gaming i alle afskygninger. En stor tak skal lyde til vores mange samarbejdspartnere, der er helt afgørende for, at vi nu er klar til at skyde Danmarks største gamingevent i gang, lyder det fra Nikolaj Pagh, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Gamebox Festival finder sted for første gang 22.-24. april 2022 i MCH Messecenter Herning og har Jyske Bank, Elgiganten, hummel, IT Relation og Carlsberg Sport som main partners. Supporting partners er DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidræt, HLTV og NetParty Herning.

Det er stadig muligt at købe billet til Gamebox Festival, og det foregår lige her.