27-10-2019  - MCH Presse

Danmarks Største Halbal: Festlig og folkelig aften i Jyske Bank Boxen

Danmarks Største Halbal: Festlig og folkelig aften i Jyske Bank Boxen

Fest- og danseglade gæster fyldte Jyske Bank Boxen lørdag 26. oktober, hvor Danmarks Største Halbal for fjerde år i træk fyrede op for et brag af en fest. Foto: MCH/Lars Møller

Feststemningen var ikke til at tage fejl af, da Danmarks Største Halbal lørdag fyldte Jyske Bank Boxen med fællesspisning, dans og sang. Musikken blev traditionen tro leveret af Kandis og Stig & Vennerne, der fyrede op for en hitkavalkade af de store.

Forestil dig et halbal som i de gode, gamle dage; lyskæder, langborde, sang og svingom. Og forestil dig så den moderne multiarena Jyske Bank Boxen.

Det er givetvis de færreste, der ville forbinde de to, men det var ikke desto mindre, hvad der udspillede sig lørdag aften. Med rødternet voksdug, levende lys og live-musik blev der skabt en folkelig, hyggelig og intim stemning i den store multiarena – og ikke mindst en festlig stemning. Der blev danset boogie-woogie og skrålet med på sange som ’Vimmersvej’ og ’Volvo B18 210’ til den store guldmedalje, da Danmarks Største Halbal for fjerde år i træk løb af stablen.

Flere end 3.000 feststemte mennesker – bornholmere som samsinger – havde taget turen til Herning for at deltage i landets største halbal, der bød på fællesspisning, dans og musik til ud på natten. Halbalgæsterne havde allerede under buffeten svært ved at sidde stille til DJ Jes’ ørehængende hits, der igen og igen fik de spisende gæster til at bryde ud i fællessang og dans ved bordene.

En mindeværdig aften
Kandis og Stig & Vennerne stod traditionen tro for at levere live-musikken, og igen i år formåede de to populære bands at holde gæsterne beskæftiget på det store dansegulv aftenen igennem – med alt fra pardans til kædedans.

Det var således også to glade frontmænd, der i de sene aftentimer kunne se tilbage på endnu et vellykket halbal i det midtjyske. Stig Rossen, der fik publikum til at synge med på storhittet fra 1981 ’Hvorfor går Louise til bal?’, kunne efter lørdagens dansefest selv svare på Flemming ”Bamse” Jørgensens spørgsmål:

- Danmarks Største Halbal er en helt særlig begivenhed, der ganske enkelt er uden sidestykke. Stemningen var som altid fuldstændig fantastisk, og energien fra publikum har ikke været til at tage fejl af. Jeg håber, at de på samme måde som os har fået en mindeværdig oplevelse med sig hjem fra Herning, lød det fra Stig Rossen, mens Johnny Hansen supplerede:

- Det har været en virkelig skøn aften. Der blev danset og festet aftenen lang, og det var – ligesom til de foregående arrangementer – en sand fornøjelse at optræde for så mange feststemte gæster i Jyske Bank Boxen, sagde Johnny Hansen.

Roser til et godt formål
Publikum kunne igen i år støtte den gode Knæk Cancer-sag ved at købe roser i en særlig bod til formålet. Mens der i fjor blev indsamlet 32.240 kr., formåede Danmarks Største Halbal i år at nå op på 57.325 kr. Pengene blev på aftenen doneret til det store Knæk Cancer-indsamlingsshow på TV 2.

Det næste arrangement i Jyske Bank Boxen er The World of Hans Zimmer, der finder sted 14. november kl. 19. Billetter kan købes på mch.dk.