11-03-2016  - MCH Presse

Danmarks største hestefest rider ind i Jyske Bank Boxen

Danmarks største hestefest rider ind i Jyske Bank Boxen

Foto: Ridehesten.com

Når Dansk Varmblod for 37. gang inviterer til Hingstekåring den 16.-20. marts, bliver det til en hestefest ud over det sædvanlige. Denne gang indtager arrangementet for første gang Jyske Bank Boxen og byder på dobbelt så mange hingste og heste som tidligere.

Fakta:

  • Dansk Varm Blod afholdes sammen med messen Hest & Rytter og går under det fælles navn Herning Horse Show og afholdes 16.-20. marts med åbning af Hest & Rytter d. 17. marts
  •  Arrangementet er den største tilbagevendende begivenhed af sin art i verden.
  • Læs mere på www.herninghorseshow.com

Normalt betrædes Jyske Bank Boxen af prominente tobenede verdensstjerner fra både sportens og musikkens verden. Men den 16.-20. marts er det firebenede stjerner, der indtager gulvet, når Dansk Varmblods Hingstekåring for første gang afholdes i Danmarks multiarena, Jyske Bank Boxen.

- Vi glæder os til at give publikum en helt ny oplevelse. I Jyske Bank Boxen får vi en større men også mere intim og hyggelig ramme. Tidligere var nogle pladser placeret op til 30 meter fra banen - men i Jyske Bank Boxen kommer publikum helt tæt på. Alle pladser bliver mærkbart bedre, siger Dansk Varmblods sekretariatschef, Casper Cassøe Krüth.

Når de bedste heste, hingste og beridere fra ind- og udland rykker ind i Jyske Bank Boxen, får arenaen igen lov at understrege sin multifunktion. Det giver anledning til både glæde og stolthed hos MCH Messecenter Hernings administrerende direktør Georg Sørensen.

- Tidligere har Jyske Bank Boxen huset alt fra VM i Håndbold, Supercross og EM i Svømning til koncerter med Lady Gaga og Robbie Williams. Arenaen er bygget med netop multianvendelse for øje, så vi glæder os til endnu en helt ny oplevelse i Jyske Bank Boxens ramme. Og det bliver en oplevelse af de store. En stor tak til Dansk Varmblod, der år efter år leverer et fantastisk og fascinerende arrangement i form af både kåring, konkurrence og gallashow, siger Georg Sørensen, MCH.

Dansk Varmblods Hingstekåring afholdes sammen med messen Hest & Rytter under fællesnavnet Herning Horse Show. Arrangementet er den største tilbagevendende event af sin art på verdensplan.

Dobbelt så stort
Hos Dansk Varmblod glæder man sig over, at årets arrangement kan præsentere dobbelt så mange heste og hingste som tidligere. Det skyldes, at Herning Horse Show for første gang gæstes af trestjernede, internationale dressur- og springkonkurrencer. Derudover byder det omfattende program traditionen tro på både hingstekåring, unghestechampionatet, konkurrenceklasserne, auktion, clinics med toptrænere og -ryttere samt to spektakulære gallashows fredag og lørdag aften.

- Herning Horse Show 2016 bliver en hel unik oplevelse. Vi har denne gang tre opvisningsbaner, hvoraf Jyske Bank Boxen udgør den største. Vi er meget glade for, at de internationale ryttere gør os selskab. Det er første gang siden EM på Herning stadion, de er tilbage i det midtjyske, siger Casper Cassøe Krüth.

Prinsessen til hest
Første gang Dansk Varmblods Hingstekåring blev afholdt i Herning var i 1980, hvor Den Runde Hal lagde gulv til heste, ryttere og omkring 8.000 tilskuere. Siden har Herning Horse Show haft alvorligt vokseværk, og besøges nu af op mod 60.000 hvert år.

Igen i år er der som ofte tidligere royal deltagelse ved arrangementet. H.K.K. Prinsesse Benedikte, som er protektor for Dansk Varmblod, er nemlig en tilbagevendende og skattet gæst. I år kan prinsessen og resten af publikum endda opleve prinsesse Nathalie, datter af prinsesse Benedikte, til hest. Prinsessen er nemlig én af de internationale ryttere, som ridder med i de trestjernede konkurrencer.