03-12-2023  - MCH Presse

Dansk storsejr over Chile

Dansk storsejr over Chile

Søndag aften mødte de danske håndboldkvinder Chile i Jyske Bank Boxen, som endte med endnu en sejr til Danmark. Foto: MCH/Lars Møller.

Jyske Bank Boxen var klædt i rødt og hvidt, da de danske håndboldkvinder søndag aften spillede sig til en flot 46-11 sejr over Chile.

Med begejstret hujen, jubel og kæmpe klapsalver fra publikum blev der skabt en stemningsfyldt hjemmebane for det danske kvindelandshold, der tog imod Chile i det indledende gruppespil i Jyske Bank Boxen.

Aftenens håndboldkamp blev indledt med første mål af Chile, men de danske håndboldkvinder fik hurtigt vendt slaget. Første halvleg bød på både flotte redninger og forrygende scoringer, hvilket sikrede Danmark en føring på imponerende 20-5 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte Danmark, og godt båret på vej af opbakningen fra de tusindvis af rød/hvide fans på lægterne, sikrede de danske håndboldkvinder sig en overlegen og solid sejr over Chile på 46-11 – i øvrigt den største Danske VM-sejr i dette årtusind.

Til søndagens kamp blev keeperen Anna Kristensen kåret som kampens bedste spiller, og debutanten Julie Scaglione som dansk topscorer med 7 mål. Næste danske kamp spilles tirsdag 5. december 20:30, hvor Danmark møder Rumænien i Jyske Bank Boxen.

Velbesøgt fanzone og sejr til Rumænien
Også søndag valfartede tusindvis af håndboldglade gæster til den 10.000 kvadratmeter store fanzone i hal M, der bød på ægte håndboldfest og fanstemning med et væld af underholdning og aktiviteter for alle. Området emmede således af højt humør, holdånd og fællesskab, før de danske håndboldkvinder indtog halgulvet i Jyske Bank Boxen.

Forinden Danmarks kamp lagde multiarenaen også bane til kampen mellem Rumænien - Serbien, hvor Rumænien besejrede Serbien med en 37-28 sejr.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere her


Se flere billeder