22-02-2018  - MCH Presse

Dansktoppens stjerner varmer op til Dansktop Prisen 2018

Dansktoppens stjerner varmer op til Dansktop Prisen 2018

Søren Johannesen, Familie Journals chefredaktør, interviewede Keld Heick og Thomas Evers Poulsen til presseevent i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH

Flere af værterne og kunstnerne til Dansktop Prisen 2018 mødtes torsdag eftermiddag med pressen i Jyske Bank Boxen til en snak om dansktoppens vedholdende popularitet som optakt til showet 14. april.

Den 14. april 2018 gentager Familie Journal endnu engang succesen, når Dansktop Prisen vender tilbage til Jyske Bank Boxen for tredje gang. I år står Dansktop Prisen i jubilæets tegn, da det er 50 år siden, at dansktoppen så dagens lys i 1968. Familie Journal mødtes torsdag eftermiddag – knap to måneder før showet – til en snak med både værter og kunstnere om, hvordan danskerne dengang tog musikken til sig, og hvorfor dansktoppen den dag i dag stadig lever i bedste velgående.

- Dansktopsange er først og fremmest sange og melodier, som går lige i hjertet, og som man kan synge med på eller danse til – men de er også mere end det. De er et aftryk af vores tid, og de er en kilde til vores kulturhistorie. Dansktopsange minder os om, hvem vi er, hvem vi var engang, og hvem vi gerne vil være, sagde Familie Journals chefredaktør, Søren Johannesen, og fortsatte:

- Det er tredje år, vi fejrer dansktoppen, og vi gør det fordi, vi elsker dansktopmusikken. Vi vil gerne hylde genren og kunstnerne og give dem den anerkendelse, som vi synes, de fortjener. Dansktoppen og Familie Journal passer godt sammen – vi er festlige, folkelige og farverige.

En festaften med sang og dans

Keld Heick og Thomas Evers Poulsen var to af dagens gæster, og til showet i april står de på scenen som aftenens værter i selskab med Anette Kokholm.

- Det bliver en fantastisk begivenhed og en festaften uden lige, hvor publikum får lov til at opleve nogle af de helt store koryfæer, der har været i dansktoppen igennem tiden, og som giver deres bedste den aften, sagde Keld Heick og gav ordet videre til Thomas Evers Poulsen:

- Dansktoppen er den musik, jeg er vokset op med, og jeg synes, det er helt enestående, at det er musik, man både kan synge og danse til så mange år efter. Dansktoppen er jo netop dansemusik, og det er dét, folk vil have, sagde Thomas Evers Poulsen, der især ser frem til at kridte danseskoene, når rytmen slås an af dansktoppens stjerner efter prisuddelingen.

Årets dansktoppriser

Traditionen tro uddeles der under showet i alt ni priser, hvor seks udvalgte jurymedlemmer står for at nominere og udvælge vinderne til seks af de ni priser, som er:

  • Årets kvindelige solist
  • Årets mandlige solist
  • Årets dansktop gruppe
  • Årets dansktop album
  • Årets dansktop hit
  • Årets dansktop live-navn

Derudover tildeles der yderligere tre priser på aftenen:

  • Familie Journals ærespris
  • Familie Journals læserpris
  • Mig og min mentor