31-01-2019  - DR/MCH PRESSE

De ti artister til Dansk Melodi Grand Prix 2019 er fundet

De ti artister til Dansk Melodi Grand Prix 2019 er fundet

Pressefoto.

De ti artister, der skal dyste om sejren ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen, er netop blevet offentliggjort. Årets deltagere tæller både artister, der er vant til rampelyset samt artister, der står på den store scene for første gang.

Blandt de etablerede navne finder man duoen Julie & Nina, der består af Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen. Gruppen Humørekspressen tæller også nogle scenevante navne i Søren Schou og Christian Kroman, kendt som henholdsvis Pharfar og Klumben, samt Peter Lützen, som er guitarist i bandet Panamah. Gruppens sidste medlem, Chapper, vil mange genkende fra hans tid som vært på en lang række børne- og ungdomsprogrammer på DR.

34-årige Leeloo er også at finde blandt de erfarne af artisterne. Hun har blandt andet turneret med sin egen musik i USA og Europa, ligesom hun har ageret turnéopvarmning for Sanne Salomonsen.

To andre af årets artister er nok bedst kendt fra deres tilstedeværelse på tv-skærmen. 31-årige Jasmin bagte sig i efteråret 2018 hele vejen til finalen i DR’s ’Den store bagedyst’, mens 23-årige Sigmund blev kendt for sin deltagelse i 2018-udgaven af X Factor, hvor han nåede semifinalen.

Blandt årets artister finder man ligeledes etablerede navne fra den danske musicalscene. 25-årige Rasmus Faartoft og 37-årige Teit Samsø er begge uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og har medvirket i en lang række danske musicals.

Årets Grand Prix-felt tæller også nogle helt nye ansigter: 33-årige Marie Isabell, der blev opdaget gennem Instagram, årets yngste deltager, 20-årige Leonora, som er tidligere eliteskøjteløber, men nu i stedet fokuserer på sin passion for sang og musik, samt 23-årige Simone Emilie, der er studerende og bruger al sin fritid på musikken. Hun har i sin gymnasietid turneret verden rundt som sopransolist i Sankt Annæ Gymnasiums pigekor.

Blandt de i alt 31 sangskrivere til Dansk Melodi Grand Prix 2019 er der 8 navne man måske kan genkende fra tidligere års Grand Prix’er. Heriblandt Lise Cabble, som er co-writer på tre sange, samt Christoffer Stjerne og Fredrik Sonefors, som hver er co-writer på to sange

DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til at præsentere årets ti artister for danskerne.

- Jeg tør godt love, at det igen i år bliver et fantastisk show. Vi har en række utroligt dygtige sangskrivere repræsenteret, samt et felt af artister med den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at vi igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark.

Forberedelserne er i fuld gang

I Herning glæder man sig meget til igen at være værter for Danmarks største sangkonkurrence for femte gang i historien, og forberedelserne er allerede i fuld gang.

- I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning.
Der kommer til at foregå en lang række aktiviteter i Herning. Her kan nævnes, at vi allerede den 1. februar åbner en ny udstilling på Tekstilmuseet, hvor kjoler fra Grand Prix-historien kan nærstuderes. Herning var i mange år drevet af tekstilindustrien, så det er helt oplagt, at Birthe Kjærs røde kjole og meget mere kan tages i nærstudie i særudstillingen ”Glitter, glimmer og pailletter”. I denne uge er der også 1.500 elever i vores 0. og 1. klasser, der lærer en særlig Grand Prix-dans, og fredag 22. februar vil tusindvis af elever på kommunens folkeskoler starte dagen med Grand Prix-fællessang. Vi glæder os helt vildt til at byde danskerne velkommen til Herning Kommune til både Melodi Grand Prix og MGP – vi høres ved, siger Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup.

Herning Kommune har i år også igangsat en lang række aktiviteter. Her kan nævnes projektet ”Dansevisen – hvor du ønsker det, danser vi hen”, der er danse-arrangementer med Grand Prix-musik på seks aktivitetscentre for ældre. Og en popquiz, hvor alle landsbyer kan komme med hold, der dyster i Grand Prix-viden, ligesom værtsbyen lancerer en app, hvor du kan ”fange” Grand Prix-sange med mobiltelefonen rundt i hele kommunen og dyste om Grand Prix-præmier.


Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen 23. februar kan købes på www.drbillet.dk

Lyt til årets ti sange på dr.dk/grandprix