19-01-2016  - MCH Presse

Den nye landbrugsmesse FarmerTech er åbnet

Den nye landbrugsmesse FarmerTech er åbnet

Tirsdag morgen åbnede den nye landbrugsmesse for danske landmænd, FarmerTech, i MCH Messecenter Herning.

Fakta:

  • Tid: 19.-20. januar
  • Sted: MCH Messecenter Herning, Hal C
  • Antal udstillere: 112 
  • FarmerTech er inddelt i fire sektorer: husdyrbrug, korn og foderstof, rådgivning mv. samt energi
  • Stærkt program med forskellige aktiviteter og seminarer. Se programmet her

 

Åbningen blev foretaget af formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Jeg har store forventninger til det arrangement, som vi søsætter i dag, sagde Martin Merrild og opfordrede deltagere – udstillere og gæster – til i to dage at glemme alverdens problemer for dansk landbrug og i stedet for se fremad og dele viden og nye ideer.

- Den personlige kontakt mellem landmand og udstiller er hele grundideen med FarmerTech, hvor vi mødes om det engagement, den virkelyst og udviklingstrang, der er grunden til, at vi i dag er blandt verdens bedste landmænd. Jeg er derfor også glad for, at så mange er med til at bakke op om FarmerTech, sagde Martin Merrild.

Han benyttede lejligheden til at skue fremad.

- Det er der god grund til at gøre, for vi står overfor et marked med en stigende global middelklasse. En global middelklasse, der efterspørger kvalitetsfødevarer produceret på den mest ressourceeffektive måde – og også teknikken til selv at producere det. Men hver eneste dag kæmper de andre for at tage førerpladsen fra os, for vi står i en global konkurrence, og den skal vi vinde for at være her i morgen. Og det kræver konstant fokus på forbedringer for at bevare det forspring, vi har, sagde Martin Merrild.

Forinden havde formanden for FarmerTech, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S, budt velkommen og understreget, at med den nye landbrugsmesse er rammerne skabt for at landmænd og producenter kan netværke og innovation og viden kan blive formidlet til gavn for landmænd og udstillere.

- Jeg er stolt over den opbakning som vores nye messe har fået undervejs. Udstillerlisten repræsenterer størstedelen af de relevante private leverandører af viden og udstyr til landmænd i Danmark og i udlandet, sagde Sten Andersen.

FarmerTech er åben tirsdag og onsdag fra 9.00-17.00. Der er gratis adgang for alle.

Læs mere om messen og print adgangskort