24-04-2022  - MCH Presse

Der er sat strøm til Danmarks nye gamingevent

Der er sat strøm til Danmarks nye gamingevent

Et hav af forskellige esportsgrene, spil og gamingaktiviteter var repræsenteret på Gamebox Festival, der havde debut 22.-24. april i Herning. Foto: MCH/Theis Poulsen

Denne weekend blev kablerne for første gang koblet til Gamebox Festival, Danmarks nye, store esport- og gamingevent, som samlede tusindvis af gamere, streamere, prospillere, nybegyndere og nysgerrige om alskens gamingaktiviteter og professionelle turneringer i MCH Messecenter Herning.

Der blev gamet til den helt store guldmedalje, da Gamebox Festival – Danmarks nye esport- og gamingevent – denne weekend debuterede i MCH Messecenter Herning. Her kunne besøgende overvære digitale danmarksmesterskaber, tempofyldte turneringer og storslåede showkampe, ligesom de selv kunne prøve kræfter med alt fra arkademaskiner til konsol- og computerspil. 8.642 besøgte festivalen, mens flere end 300.000 fulgte med online via streams.

Hos MCH A/S glæder administrerende direktør Georg Sørensen sig over den positive modtagelse, som nyskabelsen, Gamebox Festival, har fået.

- At lancere et nyt event er altid noget særligt. Og at gøre det indenfor en ny branche med en helt ny målgruppe er noget helt særligt. Vi har udviklet Gamebox Festival fra bunden og - som det også altid gør sig gældende med vores messer – i tæt samarbejde med både organisationer og de førende aktører i branchen, siger Georg Sørensen og understreger:

- Derfor er de mange positive tilkendegivelser helt afgørende, og der skal lyde en stor tak til vores mange samarbejdspartnere, som har været med til at skabe en unik oplevelse for de tusindvis af gaminginteresserede besøgende.

Bredde, elite, nonstop gaming og giveaway
Kendte prospillere og store streamere stod flere steder klar til at møde deres fans og tage en dyst på de virtuelle slagmarker. Det gjorde sig blandt andet gældende i Astralis’ store fanzone, som weekenden igennem var et tilløbsstykke for såvel rutinerede gamere som nybegyndere. Og netop det faktum har været altafgørende for festivalens succes, mener marketingchef i Astralis Benjamin Boraghi.

- Gamebox Festival kan det hele; hallerne har været fyldt op med aktiviteter, konkurrencer og turneringer for alle aldre og alle niveauer – det er ikke et nicheevent, men noget for både bredden og eliten, og det er altafgørende, for det ene kunne ikke eksistere uden det andet. Gamebox Festival har været en kæmpemæssig fejring af al form for gaming og esport i Danmark, og derfor har Astralis helt naturligt taget del i festen, fortæller Benjamin Boraghi.

Også hos Elgiganten ser man det som festivalens store styrke, at den favner bredt. Elektronikkæden havde til lejligheden bygget en 800 kvadratmeter stor popup-butik og inviterede desuden til et populært giveaway-show med produkter for 85.000 kr.

- Gamebox Festival har budt på det højeste niveau, der nogensinde er set inden for denne slags events i Danmark. Festivalen samler alt inden for gaming og esport – erhverv, små foreninger, kommercielle partnere, prospillere og amatører – og derfor kan der heller ikke være et event som Gamebox Festival, uden Elgiganten er med. Gamebox Festival er kommet for at blive, og det er Elgigantens involvering og engagement i eventet også. Det har været en fantastisk weekend, fastslår assisterende salgschef Casper Mortensen.

Bredden var blandt andet repræsenteret i den store LAN-hal, hvor hundredvis af unge fredag til søndag var samlet til nonstop gaming med både gear og pengepræmier på højkant. Også her herskede der ingen tvivl om eventets høje standard:

- Vi samarbejder med Gamebox Festival for at være med til at skabe et nyt, stærkt årligt event, som vores medlemmer kan deltage i og se frem til, og det har vi i dén grad fået. Det her er nørdernes paradis. Faciliteterne har været alt, hvad vi kunne drømme om – det er de bedste på dansk jord til et LAN-event som dette, fortæller Mark Kristensen, direktør i Sørby Esport.

Guldregn over grønsværen og de virtuelle vejbaner
Gamebox Festival blændede weekenden igennem op for flere prestigefyldte og professionelle turneringer. Således blev blandt andet danmarksmesterskabet i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup, afgjort på hovedscenen lørdag aften, hvor racerkører Mikkel Gade vandt førstepræmien på 50.000 kr.

Verdens største 1v1-turnering i League of Legends, Red Bull Solo Q, udspillede sig også på hovedscenen, hvor Carl ”Curl” Gyldenkærne sikrede sig en billet til den internationale finale. De første danske mestre i DBU eFodbold blev også fundet på festivalen, og her blev det Starup UIF og Nordens Paris FC, der kunne løfte pokalerne i henholdsvis U13-16 og U17+. 14 eSuperligaklubber var i kamp i FIFA-turneringen GameBoks Cup, og her løb SønderjyskE Esport med ære, hæder og præmiepenge til et velgørende formål. Cosplayeren Meruna modtog tillige hyldest med en førsteplads for bedste udklædning.

Sidst, men ikke mindst bød festivalen på den store CS:GO-turnering Gamebox Invitational, hvor otte hold – amatører som etablerede – weekenden igennem dystede om en plads på podiet. Det blev Astralis Talent, der kunne trække sig sejrrigt ud af søndagens finale.

Gamebox Festival blev gennemført 22.-24. april i samarbejde med main partners Jyske Bank, Elgiganten, hummel, Carlsberg Sport og IT Relation samt supporting partners DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, HLTV og NetParty Herning.

Festivalen vender tilbage i 2023.


Se flere billeder