08-09-2020  - MCH Presse

DI-direktør glæder sig over åbning af Automatik-messe

DI-direktør glæder sig over åbning af Automatik-messe

Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, åbnede tirsdag Automatik 2020 og overrakte DIRA Automatiseringsprisen til VOLA. Foto: MCH/Lars Møller

Automations- og robotmessen Automatik 2020 slog tirsdag dørene op til tre dage med fuld fokus på fysiske og faglige møder i trygge rammer. Administrerende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen fremhævede vigtigheden af messen ved den officielle åbning, hvor han også overrakte den prestigefulde DIRA Automatiseringsprisen.

Robotterne har i disse dage indtaget Brøndby Hallen, hvor den målrettede fagmesse Automatik fra 8.-10. september byder indenfor til tre inspirerende messedage i trygge rammer med innovative produktnyheder, løsninger og konferencer på programmet.

Messen samler i år flere end 90 udstillere fra automations- og robotbranchen, og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen kunne ved en åbningskonference tirsdag formiddag officielt byde velkommen til den 9. udgave af messen. Han brugte anledningen til at takke samarbejdspartnere og udstillere for opbakningen til messen.

- Automatik samler automations- og robotbranchen, skaber netværksmuligheder og præsenterer fremtidige løsninger til gavn for dansk erhvervsliv. Dette års udgave er helt naturligt en mindre messe med færre udstillere, færre konferencer og færre besøgende, men vi har sammen med branchen valgt, at vi hellere vil i gang i mindre omfang end stå stille, for erhvervslivet har brug for at mødes, understregede Georg Sørensen og fortsatte:

- Det er nemlig, når vi mødes fagligt, fysisk og personligt, at innovation, inspiration og muligheden for forretning og samarbejde opstår. Og det ér muligt at skabe sundhedsmæssigt forsvarlige og trygge rammer om det fysiske møde - som her på Automatik.

En central del af dansk erhvervsliv
Også åbningstaler Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, havde set frem til de personlige møder både i og med erhvervslivet.

- Jeg har glædet mig utrolig meget til at være her på messen, for det er noget helt særligt. Det er her, vi møder hinanden i branchen, vi bliver klogere, og vi sammen finder de gode løsninger - denne oplevelse har jeg savnet, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Han beskrev ved åbningskonferencen automations- og robotbranchen som en "meget central del af dansk erhvervsliv".

- Robotter skaber arbejdspladser, og det skal vi sørge for hele tiden at understrege, for automatisering hjælper os til at blive mere effektive og lave produkter med endnu større præcision, forhindre nedslidning, overtage ensidigt arbejde, styrke produktiviteten, skabe mere præcise og hurtige løsninger og dermed højne kvaliteten, sagde Lars Sandahl Sørensen og tilføjede:

- Samtidig er det vigtigt for dansk konkurrenceevne, og derfor er det kolossalt vigtigt at være med i dag og bakke op om den dagsorden, som I med messen her er med til at kaste et lys over. Lad os fortsætte det vigtige arbejde sammen - både til hverdag og til fest, som man roligt kan kalde Automatik-messen.

Guldregn over VOLA
Lars Sandahl Sørensen havde efterfølgende æren af at overrække DIRA Automatiseringsprisen 2020, som gives til en virksomhed eller person, der har skabt en unik løsning eller proces baseret på robotteknologi og relateret automatisering. Prisen gik i år til VOLA, der med installationen af en flåde bestående af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager har formået at sætte fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling i virksomhedens produktion.

- VOLA har med en klar strategi for deres automatisering højnet produktiviteten, reduceret antallet af fejl samt forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte med færre løft og mindre ensformigt arbejde. Samtidig har VOLA tænkt medarbejderne ind i løsningen fra start, hvilket er vigtigt, når nye automatiseringsløsninger skal have succes. VOLA vil med sin imponerende automatisering inspirere ikke bare andre virksomheder i samme branche, men også på tværs af brancher. Automatiseringsløsningen er et beundringsværdigt eksempel på teknologisk innovation, en stor udvikling, og VOLA viser en modig tilgang til teknologien, lød det i begrundelsen, inden guldkonfettien regnede ned over prisvinderne på scenen.

Automatik finder sted 8.-10. september og samler hvert andet år robot- og automationsbranchen til tre dage med netværk, vidensdeling og handel i Brøndby Hallen. Messen arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med brancheorganisationerne DIRA, Veltek og BITVA.

 

Læs mere på automatikmesse.dk


Se flere billeder