21-09-2021  - MCH PRESSE

DiaLabXpo byder på en perlerække af nyheder til laboratoriebranchen

DiaLabXpo byder på en perlerække af nyheder til laboratoriebranchen

Mange af udstillerne på messen DiaLabXpo adresserer den travlhed, der generelt hersker i laboratorierne og som på ingen måde har været mindre under covid-19-epidemien. Et gennemgående træk ved årets produktnyheder på messen er, at produkterne er designet til at spare både tid og ressourcer i travle laboratorier. Pressefoto.

Innovationen har sprudlet i medico-industrien under corona, alt imens mulighederne for at præsentere nyskabelserne live har været særdeles begrænsede. Derfor er der en ophobning af interessante produktnyheder at opleve på messen DiaLabXpo i Docken i København 22.-23. september. Et gennemgående træk ved produktegenskaberne er, at de er designet til at spare både tid og ressourcer i travle laboratorier.

59 udstillere fra life science-branchen har nået at sikre sig en stand i de rå rammer i Docken i København, når udstillingen DiaLabXpo løber af stablen 22.-23. september. Efter halvandet år præget meget af covid-19-virussen, bliver messestandene nu fyldt med uopdagede produktnyheder, som kan gøre en stor forskel i hverdagen på laboratorier, lægepraksisser og hospitaler.

På en af standene på messen, der finder sted i Docken, kan man opleve ”The BactoBox”, en ny opfindelse, der gør det meget enklere, hurtigere og mere rentabelt at optælle bakterier. Med traditionelle metoder og visse typer bakterier kan det tage flere uger. Nytænkning i den danske life science startup SBT Instruments betyder nu, at opgaven kan klares med et tryk på en knap og to minutters ventetid.

Udstilleren Kem-En-Tec Nordic medbringer flere stærke løsninger indenfor proteinkemi, celle- og molekylærbiologi. Specielt til DiaLabXpo medbringer Kem-En-Tec Nordic BioEchos bæredygtige EchoLUTION Kits, som sikrer hurtig RNA/DNA ekstraktion med 70 % plastbesparelse. Udstilleren har også en verdenspremiere med på messen fra sin leverandør LevitasBio, som kan præsentere den første teknologi på markedet, LeviCell, til at sikre magnetisk celleoprensning med høj levedygtighed og uden brug af hverken farve eller antistoffer.

Mange af udstillerne adresserer den travlhed, der generelt hersker i laboratorierne og som på ingen måde har været mindre under covid-19-epidemien.

Det gælder også udstilleren Triolab AS, der medbringer et håndholdt spektrofotometer, som ved hjælp af en specialdesignet og patenteret Cuvetip kan anvendes til bl.a. protein- og nukleinsyrekoncentrationsmålinger samt OD600-målinger. Løsningen giver brugeren mulighed for at udføre analysen på stedet i stedet for at skulle transportere prøven til instrumentet. På den måde får man resultaterne på kort tid og optimerer arbejdsprocessen.

Udstilleren Genpack præsenterer nyskabelsen Speedpack 300  på DiaLabXpo. Det er en smart semiautomatisk posepakker, der udmærker sig med sin enkelhed, fleksibilitet og produktivitet. Denne kompakte bordmodel, pakker effektivt med høj hastighed på op til 20 poser i minuttet, da den anvender præfabrikerede poser på rulle, som vi kalder Speedbags. Man vælger blot den rette størrelse af poser, sætter rullen i maskinen, tænder den, og så er man klar til hurtig og effektiv pakning af produkterne.

DiaLabXpo arrangeres i et samarbejde mellem brancheforeningen DiaLab og MCH Messecenter Herning. De 59 udstillere på den udsolgte messe favner tilsammen følgende produktområder og serviceydelser: Laboratorieudstyr og -beklædning, diagnostik, faglige organisationer og fagblade. Hele listen af udstillere kan ses her.