04-03-2020  - MCH Presse

Dolly Parton-musical hitter: Tre ekstrashows i salg

Dolly Parton-musical hitter: Tre ekstrashows i salg

I årevis har Dolly Parton-musicalen ’9 to 5’ spillet for fulde huse i flere udenlandske storbyer, og den interesse kan også mærkes i MCH Musical, som allerede kan melde fire forestillinger udsolgt. Derfor annonceres yderligere tre forestillinger, der placeres onsdag 15. april, fredag 17. april og lørdag 18. april.

Fra ’Beauty and the Beast’ til ’Miss Saigon’ og ’Chess’. MCH Musical har en lang og stærk tradition for at opføre store internationale musicalhits, og i år er ingen undtagelse med ’9 to 5’ på programmet.

Dolly Parton-musicalen har senest storhittet i West End i London sidste år[KB1] , og nu opføres musicalen i en ny dansk udgave i MCH Herning Kongrescenter. Med tre uger til premieren på forestillingen mærkes den store interesse for musicalsuccesen for alvor, og det har foreløbigt resulteret i fire udsolgte shows. For at imødekomme efterspørgslen har MCH Musical derfor valgt at sætte yderligere tre forestillinger i salg i spilleperioden.

Carøe i topform gør comeback
Det er ikke kun det velkendte titelnummer og den øvrige velskrevne musik, der gør ’9 to 5’ populær. Den højaktuelle handling spiller også ind, og temaer som ligestilling og arbejdsmiljø bliver iscenesat i forestillingen, der karakteriseres som både overraskende og hylende morsom.

På scenen gør entertaineren Michael Carøe comeback på musicalscenen i rollen som den lede kontorchef Mr. Hart, og han forsikrer, at publikum kan se frem til en humoristisk forestilling i forhold til de seneste års mere dramatiske MCH-musicalopsætninger som Les Misérables og Evita.

- Hvis man har set musicals her i byen i de senere år, vil man opdage, at man denne gang går opløftet ud af salen efter et par år med død og ødelæggelse. Hvis man ikke har set musicals her i huset før, vil man opleve at blive blæst omkuld af et stærkt og entusiastisk ensemble, lyder det fra Michael Carøe, som også høster store roser for sine præstationer fra instruktøren bag stykket, Jens Frausing.

- Jeg kan godt løfte sløret for, at det er en Michael Carøe i absolut topform, der kommer til at give en overbevisende fortolkning af Mr. Hart, når han gør comeback på musicalscenen i Teatersalen, fortæller Jens Frausing.

Flere markante profiler på scenen
Foruden Michael Carøe kan publikum i MCH Herning Kongrescenter også se frem til at opleve tre markante musicalstjerner på scenen i form af Sara Gadborg, Regina Sloth og Mona Britt Nykjær i rollerne som henholdsvis Doralee (Dolly Parton), Judy og Violet.

Mens Sara Gadborg bærer titlen som årets musicalperformer 2019 uddelt af CPH Stage for sin rolle i ’Ghost’, har Regina Sloth netop medvirket som Jane Porter i den anmelderroste musical om Tarzan. Mona Britt Nykjær er et kendt ansigt i MCH Musical og havde blandt andet den kvindelige hovedrolle i opsætningen af ’Chess’.

- Publikum vil blive overrasket over, hvor sindssygt dygtige de medvirkende er. Jo længere vi kommer med at skabe forestillingen, jo bedre synes jeg, den er. Jeg håber virkelig, at mange vil gøre sig den ulejlighed at kigge forbi. Det er en ”happy-go-lucky”-forestilling – med stof til eftertanke, lyder det fra Jens Frausing.

MCH’s opsætning af ’9 to 5’ bliver Danmarks hidtil største, og musicalen har premiere i MCH Herning Kongrescenter 26. marts og spiller frem til 19. april. De tre annoncerede ekstraforestillinger er placeret onsdag 15. april, fredag 17. april og lørdag 18. april. Billetter kan købes via musical.mch.dk.