11-02-2017  - MCH Presse

Dyrene i Hakkebakkeskoven fortryllede store og små

Dyrene i Hakkebakkeskoven fortryllede store og små

Familiemusicalen Dyrene i Hakkebakkeskoven opføres i vinterferien i MCH Herning Kongrescenter. Foto: MCH/Lars Møller.

'Dyrene i Hakkebakkeskoven' fortryllede publikum, da der lørdag var premiere på MCH's forunderlige familiemusical, der spiller i vinterferien.

 

Fakta:
Dyrene i Hakkebakkeskoven spiller i MCH Herning Kongrescenter fra den 11.-16. februar. Forestillingen varer 1 time og 45 minutter inkl. pause. Børn fra 4-5 år og opefter kan se forestillingen.

• Manuskript og sange: Thorbjørn Egner

• Instruktør: Kim Harris

• Instruktørassistent: Jeanett Hollænder Larsen

• Kapelmester: Rasmus Steenberg

• Scenograf: Per Steenberg

• Kostumier: Leila Steenberg

• Projektleder: Stina Tang Frandsen

Alle dyrene, lige fra Mikkel Ræv med rigtig rævehale til Bamsefar med store bamseører, var en del af MCH's egenproducerede familiemusical 'Dyrene i Hakkebakkeskoven', der lørdag havde premiere i MCH Herning Kongrescenter. Små og store lod sig fortrylle af det medrivende skuespil i musicalen, der opføres i vinterferien.

En musical for børn og voksne
Sammen med skovens mange dyr og en perlerække af de kendte børnesange som "Hip Hurra for Bamsefar" og "Når en peberkagebager bager peberkager..." kunne publikum nyde Thorbjørn Egners elskede fortælling om Hakkebakkeskovens dyr:

- Dyrene i Hakkebakkeskoven er virkelig sjov. Alle dyrene er flotte, og de synger nogle rigtig gode sange. Jeg synes allerbedst om Klatremusen, som virkelig er god til at synge, sagde 9 årige Ingrid Kirk Elkjær, der var til musicalpremiere sammen med sin bror, Christian Kirk Elkjær på 6 år, og sin mor, Charlotte Kirk Elkjær:

- Musicalen er god i både børne- og voksenhøjde. Forestillingen er flot instrueret, og skuespillerne er gode. De er virkelig på pletten hele tiden, og det er rigtig fin underholdning for alle, sagde Charlotte Kirk Elkjær om Dyrene i Hakkebakkeskoven.

En Hakkebakkeskov fuld af dyr
Dyrene i Hakkebakkeskoven er levendegjort i vinterferien af de mange skuespillere, der er børn og voksne fra især Midt- og Vestjylland. Kongrescentrets teatersal er her forvandlet til en skov fuld af dyr. Musicalen har masser fantasi, sange, medmenneskelighed og tolerance. Dyrene i Hakkebakkeskoven er bange for bl.a. Mikkel Ræv. For som alle andre ræve er Mikkel Ræv sulten, og derfor er han på jagt efter bl.a. Klatremusen. Heldigt er det for Klatremusen, at hun kan klatre i træer, og så er hun snu, så hun kan snyde Mikkel Ræv.

Herefter får en anden mus, nemlig Mille Skovmus, den gode ide, at alle skovens dyr skal være venner og ikke må spise hinanden. Dyrene tager affære, så hverken Klatremusen, Bagermester Harepus eller andre af skovens dyr skal være bange. Mikkel Ræv ender med at redde den lille bjørn Brumlemand fra Bondemanden, og Mikkel Ræv bliver altså til en vaskeægte helt. Det kunne tydeligt ses efter premieren, hvor mange børn hilste på Mikkel Ræv og tog billeder med ham i kongrescentrets foyer.

Masser af vinterferieaktiviteter i foyeren
Før hver forestilling kan børn i alle aldre hygge sig med et væld af gratis aktiviteter og konkurrencer i kongrescentrets foyer. Man kan bygge LEGO og blive malet i ansigtet som sin yndlingsfigur fra Hakkebakkeskoven. Der vil være tegnekonkurrence, forhindringsbane à la Hakkebakkeskoven og skattejagt. Hver dag præmieres vinderne af de forskellige konkurrencer.

Se mere her


Se flere billeder