11-06-2018  - MCH Presse

E&H 2018 er klar til den store maskinfest

E&H 2018 er klar til den store maskinfest

Foto: MCH/Tony Brøchner

Den danske entreprenørbranches største fagmesse E&H er klar til at slå dørene op 14.-16. juni.

Der er gået tre år, siden den seneste entreprenør & håndværksmesse fandt sted, og forberedelserne til 2018-udgaven har været i gang næsten lige så længe. Om få dage kulminerer det hele, når Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning åbner indgangene for de mange tusinde besøgende.
 
- Messen bliver en meget stor oplevelse. I 2015 deltog 115 udstillere. I år er vi stolte af at kunne præsentere 128 udstillere, som i alt har 136 stande. Samtidig er det samlede produktprogram i år bredere end tidligere, siger Sisse Merrild, projektleder for messen for MCH Messecenter Herning.
 
Vidensdeling, maskiner og faglighed
Fagmessen er en oplagt mulighed for branchefolk til at blive opdateret på nyt materiel samt nyeste teknologi og viden.
 
- Vi begyndte på evaluerings- og analysearbejdet lige efter den seneste messe i 2015. Vi har gjort et stort stykke arbejde for at sikre den bedst mulige fagmesse for udstillerne og de mange besøgende branchefolk, siger Sisse Merrild. I forhold til tidligere er der lagt endnu et lag på. Uanset om man er maskinfører eller direktør, er der noget at komme efter på E&H, udtaler Sisse Merrild.
 
Foruden et væld af entreprenørmaskiner i alle størrelser og en alsidig vifte af redskaber og andet tilbehør vil E&H 2018 også byde på vidensdeling og en stribe af faglige aktiviteter. Blandt andet i form af området "Førerhuset", hvor forskellige brancheaktører og debattører vil præsentere inputs til trends og nye teknologier inden for brancheområdet.
 
- Førerhuset er et godt eksempel på, hvordan vi gerne vil præsentere og formidle viden til branchen. Mange af udstillerne har i deres valg af maskiner og udstyr til messen fokus på den teknologiske udvikling i branchen, og det er et fokus, vi underbygger med blandt andet oplæg i Førerhuset, udtaler Sisse Merrild.
 
Fra scenen i Førerhuset vil brancheleverandører eksempelvis præsentere den nyeste viden om maskinstyring samt nye generationer af gravemaskiner og redskaber. Har man lyst til at forbedre sit firmas økonomiske bundlinje eller blot blive opdateret på den aktuelle status på Femern Bælt Projektet, bør man ligeledes besøge Førerhuset.
 
Maskinfest for branchen
Entreprenør & Håndværk 2018 er også stedet, hvor Danmarks bedste mekanikerlærling inden for entreprenørmaskiner skal kåres for første gang. I løbet af messens tre dage skal fire deltagere dyste om flotte præmier og ikke mindst titlen og æren. Kampen står ved fire forskellige arbejdsstationer, som deltagerne skal dyste ved på messens to første dage, mens der på tredjedagen er finale og præmieoverrækkelse.
 
Derudover gentages sidste messes store succes i form af et fælles demoområde for knusere, sorterværker og neddelere. Her vil et stort udvalg af materiel blive demonstreret og gennemgået, så interesserede kan få klarhed med det samme.
 
Har man brug for et overblik over reglerne for brugen af droner, kan det også ske på E&H 2018. På messen finder man også en testbane for dozere, dumpere, gummihjulslæssere og tromler. Der er således lagt op til en decideret maskinfest for entreprenørbranchen på E&H 2018.
 
Entreprenør & Håndværk 2018 afholdes 14.-16. juni 2018 i samarbejde mellem Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning. Messen er åben alle dage kl. 9.00-17.00, og der er gratis adgang.

Se mere om E&H her