13-06-2024  - MCH Presse

E&H-messen åbnet med ministertale og prisuddeling

E&H-messen åbnet med ministertale og prisuddeling

Transportminister Thomas Danielsen klippede båndet og åbnede dermed årets udgave af E&H-messen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Transportminister Thomas Danielsen åbnede torsdag morgen messen E&H - Entreprenør & Håndværk, der på åbningsdagen også bød på uddelingen af Maskinleverandørernes Nyhedspris. Den arbejdende messe finder sted 13.-15. juni 2024 på det udendørs messeområde ved MCH Messecenter Herning.

E&H-messen tæller i år rekordmange udstillere, 140, og breder sig over et rekordstort areal. Messen, der er kendt for sine mange arbejdende maskiner, store som små, blev torsdag morgen åbnet af transportminister Thomas Danielsen, der havde masser af lovord til branchen.

- Det glæder mig utroligt meget at komme rundt og tale med brancheorganisationer som jeres, aktører som jer og virksomheder som jer. I holder hjulene i gang og får tingene til at ske, og det er det, der sikrer, at vi kan få hele samfundet til at køre rundt. I er utroligt dygtige, fordi I arbejder i en tid, hvor I udvikler jer, samtidig med at I bliver udsat for både krig og krav og udfordringer i forhold til materialer, indkøb, salg og råstoffer - og I tilpasser jer, lød de rosende ord fra Thomas Danielsen, der efter en tur rundt på messen udtalte:

- Det har været spændende at komme rundt på messen og møde udstillerne, for det, der bliver udstillet, er selvfølgelig det nyeste af det nye. Det gælder ikke mindst teknologier med relevans for miljø, klima og støjbegrænsning, og der sker rigtig meget på disse områder.

Thomas Danielsen hæftede sig også ved messeformatets kvaliteter:

- Det er generelt vigtigt, at mennesker mødes, fordi man på den måde undgår misforståelser - når mennesker mødes og taler om tingene, opnår vi de bedste resultater. Og det fantastiske ved, at man som her på E&H-messen samler hele branchen er, at man mødes om løsninger, dialog og erfaringsudveksling.

Tre dage med alle sanser i brug
Også administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen talte til åbningen af E&H-messen, og han glædede sig over messens mange produktnyheder inden for ikke mindst eldrevne maskiner med fokus på den grønne omstilling. Og også han berørte de mange muligheder, messeformatet tilbyder.

- Vi har udsigt til tre dage, hvor alle sanser er i brug på messen, på nutidens markedsplads, der historisk og helt fra gammel tid var både et mødested og en handelsplads. Så lad os sammen holde fast i dét - at mødes, skabe tillid, samarbejde og handle, lød det fra Georg Sørensen, der takkede alle involverede for tilliden og opbakningen til Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen.

Han konstaterede også, at E&H-messen i år byder på både demo-områder, testkørsler, arbejdende stande, faglige indlæg og Dansk Veteran Traktor Klubs nostalgiske udstilling med gamle maskiner.

Maskinleverandørerne: Årets absolut største begivenhed
Foruden Thomas Danielsen og Georg Sørensen talte også formand for Sektor 1 i Maskinleverandørerne Klaus Meldgaard til åbningen, og han hæftede sig ved det gode samarbejde mellem de forskellige partnere bag messen. Samtidig påpegede han, at E&H-messen er den eneste hjemlige messe, hvor det er muligt at "gå i fuld skala" med de tunge maskiner og det tilhørende tilbehør.

- E&H-messen er med afstand årets absolut største begivenhed for os. Her har vi som maskinleverandør-nørder mulighed for sammen med kunder og kollegaer at fordybe os i maskiner fra morgen til aften tre dage i træk. Vi kan demonstrere maskinerne og vise, hvad vi kan, og vi kan gøre det sammen, fastslog Klaus Meldgaard.

Han gjorde det også klart, at det går stærkt med den grønne omstilling i øjeblikket, og at det afspejles i de mange eldrevne maskiner på messen. Derudover så han frem til at pleje eksisterende kunder og knytte nye kontakter.

Prisvinder lidt af en nyskabelse
Ligeledes på åbningsdagen skulle Maskinleverandørernes Nyhedspris uddeles, og det stod konferencier Anders Bircow for. Ud af 14 forskellige produkter blev Liebherr L507E fra Johs. Møllers Maskiner vinderen, og juryens begrundelse lød som følger:

- Det er en meget alsidig størrelse med lavt støjniveau, og det en elmaskine med op til 16 timers driftstid og en ladetid på kun halvanden time med 32 ampere. Det er lidt en nyskabelse inden for branchen, så valget af førstepladsen var relativt let.

På andenpladsen fulgte Wacker Neuson DV45 fra Stemas, mens tredjepladsen gik til Rapid Uri fra Special Maskiner.

Formålet med Maskinleverandørenes Nyhedspris er at sætte fokus på nyskabende produkter eller handelsvarer inden for miljø, ergonomi, funktion og anvendelighed.

E&H - Entreprenør & Håndværk finder sted på det store udendørs messeområde ved MCH Outdoor Arena nær MCH Messecenter Herning 13.-15. juni 2024. Messen arrangeres i samarbejde med brancheforeningen Maskinleverandørerne, og der er gratis adgang for fagfolk. Læs mere på ehmesse.dk.


Se flere billeder