01-04-2017  - MCH PRESSE

Ed Sheeran charmerede både anmeldere og Jyske Bank Boxen

Ed Sheeran charmerede både anmeldere og Jyske Bank Boxen

Ed Sheeran gav koncert i Jyske Bank Boxen 1. april 2017. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den verdensberømte brite leverede lørdag aften en gennemført performance for de 15.000 publikummer i Jyske Bank Boxen i Herning.

Sætliste

 

1. Castle on the Hill

2. Eraser

3. The A Team

4. Don't/New Man

5. Dive

6. Bloodstream

7. Happier

8. Galway Girl

9. How Would You Feel (Paean)

10. What Do I Know?

11. Human/I See Fire

12. Perfect

13. Nancy Mulligan

14. Thinking Out Loud

15. Sing

 

Ekstranumre

16. Shape of You

17. You Need Me, I Don't Need You

Som det eneste sted i Danmark gav den verdensberømte brite, Ed Sheeran, lørdag aften koncert i Jyske Bank Boxen, og med monsterhittet "Castle On The Hill" sørgede mr. Sheeran for at charmere sig ind på publikum allerede fra første nummer.

- Det er første gang, jeg er her. Det er sådan et smukt sted, sagde Ed Sheeran og høstede vild jubel fra de 15.000 fans i Jyske Bank Boxen. 

Publikum havde en fest

Den blot 26-årige singer-songwriter bragte publikum gennem en hitparade af både nye og velkendte hits fra det efterhånden bugnende bagkatalog, og især under numrene "The A Team", "How Would You Feel" og "I See Fire" formåede den rødhårede charmør at få publikum til at synge, hoppe og klappe i en sådan grad, at det kunne mærkes i hver en afkrog af Jyske Bank Boxen.

Efter Hobbitten-hittet "I See Fire" høstede Ed Sheeran så stor jubel fra publikum, at han kvitterede med ordene:

- Det er den bedste modtagelse, jeg nogensinde har fået for den sang. Tak!

Veloplagt Sheeran

Selvom Ed Sheeran netop kom fra en række succesfulde koncerter i Hamborg, Berlin og Stockholm, var der masser af overskud til de danske fans. Godt hjulpet på vej af Dannebrog på scenen og et imponerende sceneshow, skulle der ikke mange rosende ord om Herning og Danmark til, før Ed Sheeran havde publikum i sin hule hånd.

Kærligheden blev tilbagebetalt i gavmilde mængder fra et publikum, der var så rutinerede i Ed Sheerans tekster, at de til tider formåede at overdøve multitalentet selv. 

Med ekstranumrene "Shape Of You" og "You Need Me, I Don't Need You" lukkede og slukkede Ed Sheeran for en forrygende fest med den populære besked:

- See you next year!

 

Anmeldelser

Metroxpress/BT: 5 stjerner

"Spilleglæde, ydmyghed og overskud overstråler dog skønhedsfejlene, og er du typen der trykker på for Ed Sheeran på Spotify, er du gået glip af verdens bedste aften."

Læs anmeldelsen her

 

Gaffa: 5 stjerner

"Det virker som en aften, der aldrig må ende. Men ende gør den. Selvom Ed Sheeran viser sig som den fødte entertainer med en suveræn vokal og et fremragende guitarspil, så kan det kun blive til et ”stort, stort femtal”, som afdøde Etta Cameron ville have sagt. For manden kan ikke rappe. Og lige meget hvor højt han ønsker det, så bliver han aldrig en real hip-hopper. Ed Sheeran er og bliver en singer-songwriter – og det i ordets fineste og fornemmeste betydning."

Læs anmeldelsen her

 

Herning Folkeblad/aoh.dk: 5 stjerner

"I sidste halvdel af koncerten eksploderede salen nærmest med sangene »Human« og »I See Fire« - folk trampede i gulvet, piftede og skreg, så man troede, at det var løgn.

Og taget var da ved at blæse af under nummeret »Sing«, hvor alle rejste sig og hoppede.

Det er dybt imponerende, at han ene mand kan tryllebinde 15.000 publikummer i godt halvanden time, og jeg tør godt garantere for, at ingen gik skuffede hjem."

Læs anmeldelsen her

 

Politiken: 4 stjerner

"Det blev mere festligt, da han til sidst, da han sang den irske hyldest til sine bedsteforældre, ‘Nancy Mulligan’, og hits som’ ‘Thinking Out Loud, ’‘Sing’, ‘Shape of you’ og ‘You Need me, I don’t need you’. Og han var stærkest i de sange, som ikke er skræddersyet til hitlisterne, men kommer fra den Ed Sheeran, der synger fra dagbogen og barscenen. Det var de sange, der gav stærkest genklang hos det skrålende publikum. Det er sjældent, at koncerter er refleksioner af de mennesker, der går til koncert, men lørdag aften var Boxen i Herning et spejl."

Læs anmeldelsen her

 

Jysk Fynske Medier: 4 stjerner

"I begyndelsen virker den enorme scene næsten for overvældende til at huse én mand og en guitar. Men Ed Sheeran har en imødekommende "naboens dreng"-karisma, som hurtigt fylder hele Boxen. Det er især sangene fra "÷"-albummet, som udfylder sætlisten. Den dokumentaristiske "Castle on the Hill" indleder oneman-showet med storladne guitarflader og et tilbageblik til dengang, Ed Sheeran brækkede benet som seksårig. Det står hurtigt klart, at Ed Sheeran ikke synger som en brækket arm. Endnu en gang viser den midtjyske musikkasse sig at være et spillested med prægtige lydforhold, der giver britens klare, rene stemme optimale arbejdsvilkår."

Læs anmeldelsen her (kræver abonnement)

 


Se flere billeder