02-10-2019  - MCH Presse

Efterårsferien byder på heste i verdensklasse til World Cup i Herning

Efterårsferien byder på heste i verdensklasse til World Cup i Herning

Cathrine Dufour og Bohemian er igen i år blandt deltagerne ved World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com

Der bydes i efterårsferien velkommen til et brag af et hesteshow med 650 heste og 400 ryttere fra 20 nationer, når der for tredje år i træk afholdes World Cup i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen.

FAKTA

World Cup Herning i tal

2 konkurrencebaner i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M

65 udstillere

250 frivillige

400 ryttere forventet

650 heste forventet

720 siddepladser i Blue Hors Arena

4.225 siddepladser i Jyske Bank Boxen

20.000 besøgende i 2018

2.000.000 kr. i samlet præmiesum

Det er efterhånden ved at være en tradition i Herning. I uge 42 omdannes hallerne i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen til et mekka for hesteinteresserede med en unik kombination af sport, show, messe og auktion, når Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund byder på World Cup Herning den 16.-20. oktober.

Gratis oplevelser og masser af grej

- Det bliver en oplevelse uden lige. Omkring 650 heste og 400 ryttere fra 20 nationer kommer for at vise deres ypperste præstationer, og vi kommer til at se både verdensmestre og nye stjerneskud på banen i de mange konkurrencer, der spænder fra juniorklasser til internationale professionelle klasser, fortæller Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH Messecenter Herning, der tilføjer, at der alle dage er fri entre til Blue Hors Arena i Hal M, hvor der fra morgen til sen aften er fuldt program på konkurrencebanen.

Det er også i Hal M, de besøgende kan opleve World Cup-messen, hvor 65 udstillere står klar med masser af gode tilbud, nyheder og produkter som blandt andet hestetrailere til specialudstyr og foder. Onsdag og torsdag er der også fri entre til Jyske Bank Boxen, hvor en specialbygget 1,5 hektar stor ridebane danner rammen om de mange internationale spring- og dressurklasser.

Toppen af verdensrangslisten

Danske OL-ryttere og heste stiller til start lørdag, hvor navne som Cathrine Dufour/Bohemian, Anna Kasprzak/Rock Star og Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ samt Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack, der er i top ti på verdensranglisten, kan opleves på banen.

- Lørdag i Jyske Bank Boxen bliver en rigtig lækkerbisken for både de spring- og dressurinteresserede. Den danske afdeling af den verdensomspændende FEI World Cup-serie i dressur åbner med et obligatorisk program, Grand Prix. Efter dressurklassen følger et forrygende show, og så slutter dagen med medrivende springklasser, fortæller Jens Trabjerg, Equitour Aalborg og arrangør af World Cup.

Som den største og mest prestigefyldte springklasse er Stutteri Ask Grand Prix en af de absolutte højdepunkter om lørdagen.

- Showet byder på noget for enhver smag. Gardehusarregimentet viser f.eks. deres internationale standard på banen, mens Anne-Gaelle Bertho optræder med frihedsdressur i et poetisk og smukt show. Når rytterne tørner sammen i Six Bar-højdespringning, får publikum med garanti pulsen helt op, fortæller Casper Cassøe, Dansk Varmblod og arrangør af World Cup.

Fra Jyske Bank Boxen til Vegas

Om søndagen kommer det til at handle om World Cup-point i Jyske Bank Boxen. FEI World Cup-finalen til april finder sted i Las Vegas, USA, og rytterne i Herning skal derfor kæmpe om værdifulde point ved kvalifikationsstævnerne. Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy sejrede første gang, World Cup blev afviklet i Jyske Bank Boxen, og Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack sejrede sidste år. Kampen om World Cup-pointene kulminerer søndag eftermiddag i Herning.

World Cup Herning kan opleves 16.-20. oktober i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen.

Læs mere om arrangementet på www.worldcupherning.dk