10-09-2020  - MCH Presse

EM afvikles som planlagt i Jyske Bank Boxen

EM afvikles som planlagt i Jyske Bank Boxen

Dansk Håndbold Forbund har besluttet, at Herning forbliver værtsby til december måneds EM i kvindehåndbold. Det betyder, at der igen er udsigt til tophåndbold i Jyske Bank Boxen, når de danske håndboldkvinder skal kæmpe om videre avancement.

Fakta om EM

  • EM i kvindehåndbold afvikles i et samarbejde mellem Norge og Danmark i Trondheim, Herning og Frederikshavn.
  • Danmark spiller de tre indledende gruppekampe i Jyske Bank Boxen i Herning 4., 6. og 8. december. Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende også spillet i Herning 11., 13. og 15. december, mens turen går til Trondheim ved en eventuel finaleweekend. I Frederikshavn vil der være hjemmebane for det svenske landshold, der kommer til at spille deres indledende kampe i Arena Nord.

Dansk Håndbold Forbund kan med hjælp fra regeringen og EHF nu glæde sig over, at EM i håndbold for kvinder skal afvikles i Danmark som planlagt. Selvom det norske håndboldforbund tirsdag kunne berette, at alle EM-kampe i Norge rykkes til Trondheim, har man i Danmark valgt at holde fast i, at både Herning og Frederikshavn skal være EM-værtsbyer.

Per Bertelsen, der er formand for Dansk Håndbold Forbund, er glad for, at der endelig er fundet et svar på spørgsmålet om, hvorvidt EM skal afholdes i Danmark eller ej:

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi hele tiden rigtig gerne har villet afvikle EM i kvindehåndbold på dansk grund. Vi har bare haft alt for mange ubekendte til, at vi har ønsket at tage en beslutning om, hvorvidt det kunne lade sig gøre. Med de positive meldinger, vi har fået fra både regeringen og EHF om at bistå i forhold til den økonomiske byrde, og med muligheden for at benytte superligaordningen, mener vi nu, vi godt kan melde ud, at vi afvikler efter planen i Herning og Frederikshavn. Vi glæder os rigtig meget til at give vores kvindelandshold hjemmebane i Herning, ligesom vi ser frem til at invitere svenskerne på ’hjemmebane’ i Frederikshavn.

Superligamodel til EM
Selve rammerne for afviklingen af mesterskabet er endnu ikke på plads i forhold til, hvor mange publikummer der kan være i de to arenaer. Dansk Håndbold Forbund arbejder i øjeblikket på en model, der tager udgangspunkt i ’superligaordningen’, sådan at der forhåbentligt kan være godt med tilskuere på lægterne i de danske arenaer under slutrunden.

Da EM skal afvikles med et reduceret tilskuerantal, vil det være en fordel at være en af de første, der har købt en billet. Ved eventuelle restriktioner på antal af tilskuere vil det naturligvis være muligt at få refunderet sin billet, hvis den er købt gennem Ticketmaster.

FIND DINE BILLETTER HER
Alle billetter er sat i salg. Der kan dog komme flere billetter til salg løbende. Du kan få dine billetter refunderet (minus gebyr) i tilfælde af aflysning eller andre ændringer i forhold til spilleplanen, tilskuerantal m.m.

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2020 afvikles fra 3. til 20. december. Slutrunden bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering. Turneringen er med deltagelse fra 16 nationer, hvor turneringsplanen ser ud som følger: 

Indledende gruppespil
Gruppe A: Herning (Danmark)
Gruppe B: Frederikshavn
Gruppe C: Trondheim
Gruppe D: Trondheim

Mellemrunde
Gruppe 1: Herning
Gruppe 2: Trondheim

Finaleweekend
Semifinaler, bronzekamp og finale: Trondheim

Du kan finde yderligere information om EM-slutrunden på den officielle hjemmeside.