08-10-2020  - MCH Presse

Emil indtager Herning med løjer fra Lønneberg

Emil indtager Herning med løjer fra Lønneberg

MCH Herning Kongrescenter byder i efterårsferien indenfor til en god familieoplevelse i selskab med Emil, Ida, Alfred, Line, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Astrid Lindgren-klassikeren om den frimodige dreng med det store hjerte.

"Eeeeemiiiiiiiil!!" Når far Anton råber sådan, ved Emil godt, hvad klokken har slået. Så var skarnsstregen alligevel over stregen, og den lyshårede knægt må sone sine synder og skære træmænd i brændeskuret, indtil farens vrede er drevet over.

Råbet vil i skolernes efterårsferie lyde i MCH Herning Kongrescenter, når MCH Musical opfører 'Emil fra Lønneberg' 10.-15. oktober. Desuden vil man kunne være vidne til livet og løjerne i Lønneberg samt lytte til alle de velkendte sange på de elskede melodier, som generation efter generation kan nynne med på - og hygge sig med at opleve sammen.

En god efterårsoplevelse
Musicaltalentet Alexander Wessel, som medvirker i MCH-regi for første gang, spiller hovedrollen som den næstekærlige skarnsknægt Emil, mens andre talentfulde sangere, dansere, musikere og scenefolk er med til at fuldende stemningen fra Småland og familien på Katholt.

Og der er noget at glæde sig til, lover projektleder i MCH Musical og kapelmester Rasmus Steenberg:

- Det er en forestilling fyldt med energi og humør for både børn og voksne, og de 11 medvirkende på scenen, som tilsammen spiller 20 roller, er helt klar og glæder sig til at give publikum en god efterårsoplevelse.

Publikum bliver blandt andet vidne til de klassiske scener, hvor suppeterrinen sidder fast på Emils hoved, og hvor han hejser lillesøster Ida op i flagstangen - en flyvescene, hvor sikkerheden skal være og er helt i top, lover projektlederen.

- Vi glæder os til at opføre endnu en Lindgren-klassiker, som vi har shinet lidt op. Man får det, man forventer af 'Emil fra Lønneberg', men så også lidt ekstra. Vi har for eksempel leget lidt med den velkendte musik fra tv-serien. Vores version af musicalen rummer mere dans, og det er altså ikke bare svensk folkedans, fortæller Rasmus Steenberg.

Der bliver masser af løjer, skarnsstreger, sjov og spas, men også kærlighed, sammenhold, gode gerninger og tanker om livet sammen - alt sammen spejlet i den frække, finurlige og gode Emil fra Lønneberg.

Lufthavn Lindgren og trygge rammer
MCH Herning Kongrescenter er som mange andre steder underlagt coronarestriktioner. Musicalen gennemføres under konceptet TrygtMCH, der med nøgleprincipperne antal, afstand og hygiejne sikrer gæsterne en tryg oplevelse.

Det er ikke muligt at gennemføre foyer-aktiviteter som normalt til MCH's familiemusicals, men i stedet bliver man ved ankomsten til MCH Herning Kongrescenter mødt af stewardesser og budt velkommen til Lufthavn Lindgren. Her får man sikkerhedsinstrukser og bliver guidet til sin gate i bedste lufthavnsstil, og lufthavnsspeak informerer løbende om covid-19-retningslinjerne i flyet, der rejser til Småland og tilbage i tiden.

Musical 'to go'
Musicalen 'Emil fra Lønneberg' har premiere lørdag 10. oktober og spiller frem til 15. oktober i MCH Herning Kongrescenter med op til 500 siddende gæster, hvorefter holdet drager mod Aalborg og dernæst Ringsted for at spille forestillingen der.

Fire af de otte forestillinger i Herning er allerede udsolgt, men der er fortsat mulighed for at få billetter og give familien en rigtig god, fælles ferieoplevelse i trygge rammer. Billetter kan købes via mch.dk.